Izrada domaćeg lisnatog tijesta zahtjeva podosta vremena i često nije najpraktičnija opcija, pa u zamjenu za domaća tijesta odlično uskaču i ona kupovna. Ako u zamrzivaču već imaš paket lisnatog tijesta, baci se na pripremu ukusnih slastica! Hrskava tekstura i prozračnost lisnatog tijesta čine ga odličnim izborom za pripremu različitih slanih i slatkih jela.
Donosimo ti recepte za brzinske slastice s lisnatim tijestom koje će te oduševiti i okusom i izgledom! Uživaj...
Ružice od jabuka i lisnatog tijesta
Uz par kratkih uputa, pripremit ćeš ih bez problema! Za dobar rezultat ključno je kupiti lijepe crvene jabuke i narezati ih na podjednake, vrlo tanke kriške.
Jednako precizna moraš biti i pri valjanju tijesta i rolanju. Recept je dostatan za šest ružica, ali ti predlažemo da odmah udvostručiš sastojke.
Kremšnite
Prefine, pufnaste, rahle kremšnite kojima je teško odoljeti! Kremšnite su klasik koji obožavamo, a recept za najukusnije kremšnite pripremila je Katarina koju možeš pronaći na Instagram profilu Nešto slatko by Katarina.
Brzinska slastica od lisnatog tijesta, jabuka i oraha
Za pripremu brzinske galetice od jabuka i oraha trebat će ti manje od 20 minuta! Galette od lisnatog tijesta s orasima i jabukom donosi okuse djetinjstva u modernom obliku.
Činit će ti se kao da jedeš orahnjaču i štrudlu od jabuka u jednom, a priprema će ti oduzeti manje od pola sata. Ne znamo što čekaš, uhvati se valjka!
Kolač od lisnatog tijesta, pudinga i pekmeza
Za druženja s obitelji pripremi jednostavnu i ukusnu slasticu s lisnatim tijestom. Recept je pripremila Irena Gavran, a inspiraciju je pronašla listajući stare kuharice koje su prepune jednostavnih, ukusnih, brzih i jeftinih recepata.
Ako voliš takve, jednostavne i pristupačne recepte, sigurni smo da će te i ova poslastica oduševiti.
Pasteis de Nata
Jesi li već probala pasteis de Nata, tradicionalne portugalske poslastice od lisnatog tijesta? Ako nisi, sada je pravo vrijeme! Priprema i nije toliko teška te ne zahtijeva mnogo vremena, posebno ako se odlučiš koristiti kupovno tijesto. Recept za autohtone Pasteis de Nata donosi ti naš kolumnist Vedran Bošković.
Piramida s višnjama
Recept za jedan od kremastijih kolača pripremila je Nevena Josipović. Spoj višanja, vanilije i lisnatog tijesta neodoljivo podsjeća na kremšnite. Njegova jednostavna priprema i sam okus je ono što će te oduševiti.
Jedino na što moraš obratiti pozornost je lisnato tijesto, tj. da vam se prilikom pečenja ne odlijepi pa da višnje ne "izađu" van. U ovom kolaču uživat će sve generacije stoga je idealan za proslave i rođendane.