Ako radiš domaće lisnato tijesto zahtjeva podosta vremena i često nije najpraktičnija opcija, pa u zamjenu za domaća tijesta odlično uskaču i ona kupovna. Ako u zamrzivaču već imaš paket lisnatog tijesta, baci se na pripremu ukusnih slastica! Hrskava tekstura i prozračnost lisnatog tijesta čine ga odličnim izborom za pripremu različitih slanih i slatkih jela.
Donosimo ti recepte za brzinske slastice s lisnatim tijestom koje će te oduševiti i okusom i izgledom! Uživaj...
Ružice od jabuka i lisnatog tijesta
Ružice od jabuka i lisnatog tijesta
Uz par kratkih uputa, pripremit ćeš ih bez problema! Za dobar rezultat ključno je kupiti lijepe crvene jabuke i narezati ih na podjednake, vrlo tanke kriške.
Jednako precizna moraš biti i pri valjanju tijesta i rolanju. Količine navedena u receptu su dostatne za 6 ružica, ali ti predlažemo da odmah udvostručiš sastojke.
Kremšnite
Kremšnite
Prefine, pufnaste, rahle kremšnite kojima je teško odoljeti! Kremšnite su klasik koji obožavamo, a recept za najukusnije kremšnite pripremila je Katarina koju možeš pronaći na Instagram profilu Nešto slatko by Katarina.
Galette od lisnatog tijesta s jabukama
Galette od lisnatog tijesta, jabuka i oraha
Za pripremu brzinske galette od jabuka i oraha trebat će ti manje od 20 minuta! Galette od lisnatog tijesta s orasima i jabukom donosi okuse djetinjstva u modernom obliku.
Činit će ti se kao da jedeš orahnjaču i štrudlu od jabuka u jednom, a priprema će ti oduzeti manje od pola sata. Ne znamo što čekaš, uhvati se valjka!
Kolač od lisnatog tijesta, pudinga i pekmeza
Kolač od lisnatog tijesta, pudinga i pekmeza
Za druženja s obitelji pripremi jednostavnu i ukusnu slasticu s lisnatim tijestom. Recept je pripremila Irena Gavran, a inspiraciju je pronašla listajući stare kuharice koje su prepune jednostavnih, ukusnih, brzih i jeftinih recepata.
Ako voliš jednostavne i pristupačne recepte, sigurni smo da će te i ova poslastica oduševiti.
Pasteis de Nata
Pasteis de Nata
Jesi li već probala pasteis de Nata, tradicionalne portugalske poslastice od lisnatog tijesta? Ako nisi, sada je pravo vrijeme! Priprema i nije toliko teška te ne zahtijeva mnogo vremena, posebno ako se odlučiš koristiti kupovno tijesto. Recept za autohtone Pasteis de Nata donosi ti naš kolumnist Vedran Bošković.
Piramida s višnjama
Piramida s višnjama
Recept za jedan od kremastijih kolača, piramidu s višnjama, pripremila je Nevena Josipović. Spoj višanja, vanilije i lisnatog tijesta neodoljivo podsjeća na kremšnite. Njegova jednostavna priprema, tekstura i okus je ono što će te oduševiti.
Jedino na što moraš obratiti pozornost je lisnato tijesto, tj. da vam se prilikom pečenja ne odlijepi pa da višnje ne "izađu" van. U ovom kolaču uživat će sve generacije stoga je idealan za proslave i rođendane.