Recepti 21. ožujka 2021.

Napravi i ti ružice od jabuka i lisnatog tijesta

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz par kratkih uputa, pripremit ćeš ih bez problema

Za dobar rezultat ključno je kupiti lijepe crvene jabuke i narezati ih na podjednake, vrlo tanke kriške. Jednako precizna moraš biti i pri valjanju tijesta i rolanju. Dakle, nisu ti potrebne neke posebne slastičarske sposobnosti, već samo malo strpljenja.

Recept je dostatan za šest ružica, ali ti predlažemo da odmah udvostručiš sastojke.

 

Možda vas zanima... Jednostavne kocke od jabuke, skyra i zobenih pahuljica Kolumne

 


Sastojci:

  • Lisnato tijesto (250 g)
  • 2 crvene jabuke
  • Sok polovice limuna
  • 3 žlice džema od breskve ili marelice
  • Cimet
  • Šećer u prahu za dekoraciju

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Pripremi kalup za muffine.
  2. Veću posudu s malo vode i ulij limunov sok. 
  3. Jabuke dobro operi, nareži na pola i pažljivo izvadi sredinu. Reži ih na što tanje, podjednake kriške. 
  4. Kratko propirjaj jabuke u vodi i limunovom soku kako bi malo omekšale. Kad voda zavrije, makni s vatre i pusti da se ohlade.
  5. Razvaljaj komad lisnatog tijesta na podlozi posutoj brašnom. Potrude se da tijesto bude vrlo tanko, a potom ga razreži na šest dugih traka.
  6. Premaži svaku traku džemom. Ako je pregust i bojiš se da bi mogla napraviti rupe u tijestu tijekom mazanja, pomiješaj ga s malo vode i zagrij na vatri ili u mikrovalnoj.
  7. Jabuke ocijedi i ravnomjerno rasporedi uz jedan rub tijesta, tako da vire malo iznad. Pospi cimetom po želji.
  8. Preklopi tijesto na pola po širini. Tako ćeš osigurati da džem ne iscuri i da jabuke stoje na mjestu. Zarolaj ih i položi u kalupe za muffine.
  9. Peci otprilike 40 minuta i provjeravaj nekoliko puta. Ako vidiš da su brzo poprimile boju s gornje strane, prekrij ih folijom.

 

Čips od jabuke Možda vas zanima... ZA SLATKI VIKEND Hrskavi čips od jabuke s cimetom Recepti

 

Pospi šećerom u prahu i uživaj u desertu!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.