Recepti 5738 prikaza 28. studenoga 2018.

Napravite i vi ružice od jabuka i lisnatog tijesta

Getty Images
Jabuke u obliku ruže već godinama plijene pozornost na društvenim mrežama. Uz par kratkih uputa, možete ih pripremiti i vi!

Za dobar rezultat ključno je kupiti lijepe crvene jabuke i narezati ih na podjednake, vrlo tanke kriške. Jednako precizni morate biti i pri valjanju tijesta i rolanju. Dakle, nisu vam potrebne neke posebne slastičarske sposobnosti, već samo malo strpljenja.

Recept je dostatan za šest ružica, ali mi vam predlažemo da odmah napravite duplu smjesu.

 

Možda vas zanima... Jednostavno i mirisno: Prhka pita od jabuke i vanilije Kolumne


Sastojci:

  • Lisnato tijesto (250 g)
  • 2 crvene jabuke
  • Sok polovice limuna
  • 3 žlice džema od breskve ili marelice
  • Cimet
  • Šećer u prahu za dekoraciju

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine.
  2. Veću posudu s malo vode i ulijte limunov sok. 
  3. Jabuke dobro operite, narežite na pola i pažljivo izvadite sredinu. Režite ih na što tanje, podjednake kriške. 
  4. Kratko propirjajte jabuke u vodi i limunovom soku kako bi malo omekšale. Kad voda zavrije, maknite s vatre i pustite da se ohlade.
  5. Razvaljajte komad lisnatog tijesta na podlozi posutoj brašnom. Potrudite se da tijesto bude vrlo tanko, a potom ga razrežite na 6 dugih traka.
  6. Premažite svaku traku džemom. Ako je pregust i bojite se da bi mogli napraviti rupe u tijestu tijekom mazanja, pomiješajte ga s malo vode i zagrijte na vatri ili u mikrovalnoj.
  7. Jabuke ocijedite i ravnomjerno rasporedite uz jedan rub tijesta, tako da vire malo iznad. Pospite cimetom po želji.
  8. Preklopite tijesto na pola po širini. Tako ćete osigurati da džem ne iscuri i da jabuke stoje na mjestu. Zarolajte ih i položite u kalupe za muffine.
  9. Pecite otprilike 40 minuta i provjeravajte nekoliko puta. Ako vidite da su brzo poprimile boju s gornje strane, prekrijte ih folijom.

 

Prhke kocke Možda vas zanima... Fine kocke od prhkog tijesta sa sirom, jabukama i bademima Recepti

 

Pospite šećerom u prahu i uživajte u desertu!

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.