Recepti 7295 prikaza 28. studenoga 2019.

Napravi i ti ružice od jabuka i lisnatog tijesta

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Jabuke u obliku ruže već godinama plijene pozornost na društvenim mrežama. Uz par kratkih uputa, pripremit ćeš ih bez problema!

Za dobar rezultat ključno je kupiti lijepe crvene jabuke i narezati ih na podjednake, vrlo tanke kriške. Jednako precizna moraš biti i pri valjanju tijesta i rolanju. Dakle, nisu ti potrebne neke posebne slastičarske sposobnosti, već samo malo strpljenja.

Recept je dostatan za šest ružica, ali ti predlažemo da odmah napraviš duplu smjesu.

 

Možda vas zanima... Jednostavno i mirisno: Prhka pita od jabuke i vanilije Kolumne


Sastojci:

  • Lisnato tijesto (250 g)
  • 2 crvene jabuke
  • Sok polovice limuna
  • 3 žlice džema od breskve ili marelice
  • Cimet
  • Šećer u prahu za dekoraciju

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Pripremi kalup za muffine.
  2. Veću posudu s malo vode i ulij limunov sok. 
  3. Jabuke dobro operi, nareži na pola i pažljivo izvadi sredinu. Reži ih na što tanje, podjednake kriške. 
  4. Kratko propirjaj jabuke u vodi i limunovom soku kako bi malo omekšale. Kad voda zavrije, makni s vatre i pusti da se ohlade.
  5. Razvaljaj komad lisnatog tijesta na podlozi posutoj brašnom. Potrude se da tijesto bude vrlo tanko, a potom ga razreži na šest dugih traka.
  6. Premaži svaku traku džemom. Ako je pregust i bojiš se da bi mogla napraviti rupe u tijestu tijekom mazanja, pomiješaj ga s malo vode i zagrij na vatri ili u mikrovalnoj.
  7. Jabuke ocijedi i ravnomjerno rasporedi uz jedan rub tijesta, tako da vire malo iznad. Pospi cimetom po želji.
  8. Preklopi tijesto na pola po širini. Tako ćeš osigurati da džem ne iscuri i da jabuke stoje na mjestu. Zarolaj ih i položi u kalupe za muffine.
  9. Peci otprilike 40 minuta i provjeravaj nekoliko puta. Ako vidiš da su brzo poprimile boju s gornje strane, prekrij ih folijom.

 

Prhke kocke Možda vas zanima... Fine kocke od prhkog tijesta sa sirom, jabukama i bademima Recepti

 

Pospi šećerom u prahu i uživaj u desertu!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.