Kolumne 7089 prikaza 23. srpnja 2019.

Kremšnite su klasik za svaku priliku i svako godišnje doba

Nešto slatko by Katarina
Prefine, pufnaste, rahle kremšnite kojima je teško odoljeti...

Potrebne su vam kore za kremšnite koje možete kupiti gotove. Također možete razvući i ispeći dvije kore od zamrznutog lisnatog tijesta ili pak umijesiti i ispeći dvije kore domaćeg lisnatog. Ovaj dio je po vašoj želji, odnosno ovisi o tome koliko imate vremena.

A sada se bacimo na onaj glavni dio - na kremu!

 

Možda vas zanima... Torta od čokolade, jagoda i lješnjaka - može li bolje? Kolumne

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici. 
 

 | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina

Krema:

  • 2 l mlijeka
  • 0,5 l vode
  • 250 g gustina
  • 40 žlica šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 6 jaja (odvojeno bjelanjci od žutanjaka)
  • 6 žlica oštrog brašna

 

Možda vas zanima... Trostruko čokoladni mousse - desert kojem ne možete reći NE! Kolumne

 

Priprema:

  1. Mlijeko i šećere staviti na vatru da provriju. Za to vrijeme u posebnu posudu stavite vodu, žutanjke, gustin i brašno te dobro izmiksajte. U uzavrelo mlijeko umutite mješavinu s vodom i žutanjcima i skuhajte kremu.
  2. U posebnoj posudi izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg, te ih umiješajte u vruću kremu,lagano i postepeno! Tako dobivenu kremu stavite na koru lisnatog tijesta i ohladite.
  3. Trebat će vam još 250 ml vrhnja za šlag! Na ohlađenu kremu stavite izmiksano vrhnje za šlag te na šlag stavite drugu koru lisnatog tijesta. Kremšnite još malo ohladite, pa ih možete poslužiti. Uživajte!

Pleh u kojem sam ja radila kremšnite je veliki pleh od pećnice. 

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.