Mislim da nema pa evo receptića za sve nas koji uživamo u prozračnim, kremastim desertima od čak tri vrste čokolade. I neću duljiti, jer znam da su vam zazubice već krenule, pa evo u nastavku pišem recept.
Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.
Potrebno vam je:
- 100 g tamne čokolade (ja sam koristila Nestle)
- 100 g mliječne čokolade (koristila sam Milku noisette)
- 100 g bijele čokolade (koristila sam Kandit)
- 3 jaja
- 2 žutanjka
- 80 g šećera
- 500 ml vrhnja za šlag
Postupak pripreme:
- Prije svega čokolade (svaku zasebno) otopite u mikrovalnoj ili na laganoj vatri uz stalno miješanje, te je ostavite po strani.
- Jaja, žutanjke i šećer stavite u zdjelu, te tu zdjelu stavite na vodenu kupelju (kuhajte na pari) uz miksanje na laganoj brzini 4/5 minuta. Kuhanu kremu od jaja stavite po strani.
- U posebnoj zdjeli izmiksajte vrhnje za šlag, te u njega umiješajte kremu od jaja.
- Dobivenu kremu podijelite na tri jednaka dijela (u tri posude), te u svaku posudu umiješajte jednu vrstu čokolade.
- Sada kada ste dobili sve tri kreme (tamnu čokoladu, mliječnu čokoladu i bijelu čokoladu), svaku kremu pomoću slastičarske vrećice ili male žličice stavljajte u čaše ili zdjelice po načinu slaganja kako se vama sviđa, te čašice stavite u hladnjak na barem 2 sata prije konzumiranja (ja sam čašice krenula puniti s tamnom i završila s bijelom čokoladom).
- Na vrh čašica možete dodati i tostirane lješnjake kako bih dobili krokantni šmek tijekom uživanja u ovoj kremastoj rapsodiji.
Uživajte!