Kolumne 2161 prikaza 24. svibnja 2019.

Trostruko čokoladni mousse - desert kojem ne možete reći NE!

Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
Tko još ne voli čokoladu? Ima li takvih uopće?

Mislim da nema pa evo receptića za sve nas koji uživamo u prozračnim, kremastim desertima od čak tri vrste čokolade. I neću duljiti, jer znam da su vam zazubice već krenule, pa evo u nastavku pišem recept.

 

Možda vas zanima... Brze i slatke: Rolice od vanilije i šumskog voća Kolumne

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.

 

Možda vas zanima... Eclairs s lješnjacima - idealna poslastica u baš svako doba Kolumne Možda vas zanima... Crumble s višnjama - najbrža i najslađa slastica svibnja Kolumne

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina



Potrebno vam je:

  • 100 g tamne čokolade (ja sam koristila Nestle)
  • 100 g mliječne čokolade (koristila sam Milku noisette)
  • 100 g bijele čokolade (koristila sam Kandit)
  • 3 jaja
  • 2 žutanjka
  • 80 g šećera
  • 500 ml vrhnja za šlag

Postupak pripreme:

  1. Prije svega čokolade (svaku zasebno) otopite u mikrovalnoj ili na laganoj vatri uz stalno miješanje, te je ostavite po strani.
  2. Jaja, žutanjke i šećer stavite u zdjelu, te tu zdjelu stavite na vodenu kupelju (kuhajte na pari) uz miksanje na laganoj brzini 4/5 minuta. Kuhanu kremu od jaja stavite po strani.
  3. U posebnoj zdjeli izmiksajte vrhnje za šlag, te u njega umiješajte kremu od jaja.
  4. Dobivenu kremu podijelite na tri jednaka dijela (u tri posude), te u svaku posudu umiješajte jednu vrstu čokolade.
  5. Sada kada ste dobili sve tri kreme (tamnu čokoladu, mliječnu čokoladu i bijelu čokoladu), svaku kremu pomoću slastičarske vrećice ili male žličice stavljajte u čaše ili zdjelice po načinu slaganja kako se vama sviđa, te čašice stavite u hladnjak na barem 2 sata prije konzumiranja (ja sam čašice krenula puniti s tamnom i završila s bijelom čokoladom).
  6. Na vrh čašica možete dodati i tostirane lješnjake kako bih dobili krokantni šmek tijekom uživanja u ovoj kremastoj rapsodiji.

Uživajte!

 | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina  | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina  | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina  | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.