Kolumne 24. listopada 2020.

Trostruko čokoladni mousse - desert kojem ne možete reći NE!

foto: Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
Tko još ne voli čokoladu? Ima li takvih uopće?

Mislim da nema pa evo receptića za sve nas koji uživamo u prozračnim, kremastim desertima od čak tri vrste čokolade. I neću duljiti, jer znam da su vam zazubice već krenule, pa evo u nastavku pišem recept.

 

Možda vas zanima... Brze i slatke: Rolice od vanilije i šumskog voća Kolumne

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.

 

Možda vas zanima... Eclairs s lješnjacima - idealna poslastica u baš svako doba Kolumne Možda vas zanima... Crumble s višnjama - najbrža i najslađa slastica svibnja Kolumne

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina



Potrebno vam je:

  • 100 g tamne čokolade (ja sam koristila Nestle)
  • 100 g mliječne čokolade (koristila sam Milku noisette)
  • 100 g bijele čokolade (koristila sam Kandit)
  • 3 jaja
  • 2 žutanjka
  • 80 g šećera
  • 500 ml vrhnja za šlag

Postupak pripreme:

  1. Prije svega čokolade (svaku zasebno) otopite u mikrovalnoj ili na laganoj vatri uz stalno miješanje, te je ostavite po strani.
  2. Jaja, žutanjke i šećer stavite u zdjelu, te tu zdjelu stavite na vodenu kupelju (kuhajte na pari) uz miksanje na laganoj brzini 4/5 minuta. Kuhanu kremu od jaja stavite po strani.
  3. U posebnoj zdjeli izmiksajte vrhnje za šlag, te u njega umiješajte kremu od jaja.
  4. Dobivenu kremu podijelite na tri jednaka dijela (u tri posude), te u svaku posudu umiješajte jednu vrstu čokolade.
  5. Sada kada ste dobili sve tri kreme (tamnu čokoladu, mliječnu čokoladu i bijelu čokoladu), svaku kremu pomoću slastičarske vrećice ili male žličice stavljajte u čaše ili zdjelice po načinu slaganja kako se vama sviđa, te čašice stavite u hladnjak na barem 2 sata prije konzumiranja (ja sam čašice krenula puniti s tamnom i završila s bijelom čokoladom).
  6. Na vrh čašica možete dodati i tostirane lješnjake kako bih dobili krokantni šmek tijekom uživanja u ovoj kremastoj rapsodiji.

Uživajte!

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina  | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina  | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina  | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.