I dok je crumble još onako topao, mirisan, tek izvađen iz pećnice teško mu je odoljeti. Ja nisam, a sumnjam da će te i vi moći. Ovaj brz i jednostavan desert idealan je za svako doba dana i svaku priliku. Spaja osvježavajuće note voća i hrskavi posip te će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Recept da jednostavan domaći crumble s višnjama čeka te u nastavku!
Crumble s višnjama
Za tijesto/posip za crumble:
- 200 g oštrog brašna
- 80 g šećera
- 180 g maslaca
- cc. 2 šake sjeckanih lješnjaka
Postupak pripreme:
- Brašno,šećer i lješnjake stavite u posudu, pa im dodajte hladan maslac narezan na listiće.
- Sastojke sjedinite rukama tako da dobijete posip nalik krušnim mrvicama. Posip ostavite po strani, uplatite pećnicu na 200 stupnjeva i pripremite staklenke/ keramičke posudice u kojima ćete raditi crumble.
Za nadjev:
- 500 g višanja
- 7 žlica šećera (manje ili više, ovisno kako volite)
- 3 žlice praška za puding od vanilije
Postupak pripreme:
- Višnje stavite u posudu, te ih pomiješajte sa šećerom i pudingom.
- Dobivenim nadjevom punite posudice tako da kod svake posudice pokrijete dno.
- Na vrh nadjeva/višanja stavite posip tako da prekrijete višnje.
- Ponovite postupak s preostalim nadjevom i posipom.
- U već ugrijanu pećnicu stavite peći crumble na 15/20 minuta, odnosno dok posip ne poprimi zlatnu boju.
- Pečeni crumble izvadite iz pećnice, malo prohladite i odmah uživajte u njegovom odličnom okusu.
Dobar tek!