Kolumne 26. svibnja 2022.

Crumble s višnjama - najbrža i najslađa slastica svibnja

foto: Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljiv spoj voća i hrskavog posipa idealan je desert za svibanj!

I dok je crumble još onako topao, mirisan, tek izvađen iz pećnice teško mu je odoljeti. Ja nisam, a sumnjam da će te i vi moći.  Ovaj brz i jednostavan desert idealan je za svako doba dana i svaku priliku. Spaja osvježavajuće note voća i hrskavi posip te će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Recept da jednostavan domaći crumble s višnjama čeka te u nastavku!

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Crumble s višnjama

Za tijesto/posip za crumble:

  • 200 g oštrog brašna
  • 80 g šećera
  • 180 g maslaca
  • cc. 2 šake sjeckanih lješnjaka

Postupak pripreme:

  1. Brašno,šećer i lješnjake stavite u posudu, pa im dodajte hladan maslac narezan na listiće.
  2. Sastojke sjedinite rukama tako da dobijete posip nalik krušnim mrvicama. Posip ostavite po strani, uplatite pećnicu na 200 stupnjeva i pripremite staklenke/ keramičke posudice u kojima ćete raditi crumble.

Za nadjev:

  • 500 g višanja
  • 7 žlica šećera (manje ili više, ovisno kako volite)
  • 3 žlice praška za puding od vanilije

Postupak pripreme:

  1. Višnje stavite u posudu, te ih pomiješajte sa šećerom i pudingom.
  2. Dobivenim nadjevom punite posudice tako da kod svake posudice pokrijete dno.
  3. Na vrh nadjeva/višanja stavite posip tako da prekrijete višnje.
  4. Ponovite postupak s preostalim nadjevom i posipom.
  5. U već ugrijanu pećnicu stavite peći crumble na 15/20 minuta, odnosno dok posip ne poprimi zlatnu boju.
  6. Pečeni crumble izvadite iz pećnice, malo prohladite i odmah uživajte u njegovom odličnom okusu.

Dobar tek!

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

jagode, džem od jagoda Možda vas zanima... SLATKA ZIMNICA Recept za domaći džem od jagoda Recepti Pogačice sa sirom Možda vas zanima... Pogačice sa sirom zaista brzo nestaju s tanjura Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.