Naša kolumnistica Katarina ovog nam puta donosi brz i jednostavan desert koji spaja šumsko voće, finu kremu od vanilije i listove za savijaču. Kako je od ova tri sastojka uspjela pripremiti slasticu za pamćenje, pročitajte u nastavku.
Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.
Za prvi dio nadjeva trebat će vam:
- 1 jaja
- 1 čaša šećera
- 3 vanilin šećera
- 1 čaša griza
- 1 dcl ulja
- pola praška za pecivo
- korica jednog limuna
Za nadjev od vanilije:
- 500 ml mlijeka
- 5 žlica šećera
- 1 prašak za puding od vanilije
- 180 g kiselog vrhnja
Trebat će vam još:
- paket gotovih kora za savijače
- 500 g šumskog voća
Postupak pripreme:
- Za prvi nadjev jaja pomoću pjenjače izlupajte, pa im dodajte sve ostale navedene sastojke i sjedinite.
- Smjesu prekrite folijom i ostavite u hladnjaku na pola sata, za to vrijeme skuhajte nadjev od vanilije na način kao da kuhate puding (mlijeko i šećer stavite na vatru. U uzavrelo mlijeko umiješajte prašak za puding koji ste razmutili u malo mlijeka koje ste odvojili od 500 ml. Puding kuhajte dok se ne zgusne).
- U još topao puding umiješajte kiselo vrhnje i pustite da se krema malo ohladi (uz miješanje).
- Za to vrijeme pripremite kore. Kupovne kore izvadite iz paketa i položite na radnu površinu. Kore prerežite tako da dobijete 8 jednakih kocki (dakle, kore prerežite po dužini i tri puta po širini kako bih dobili 8 jednakih dijelova).
- Sada možete krenuti s punjenjem nadjeva. Uzmite jednu malu koru pa na nju namažite prvi nadjev, stavite drugu malu koru pa na nju stavite ponovno prvi nadjev, te po rubu te kore stavite i nadjev od vanilije.
- Po vaniliji stavite šumsko voće i štrudlicu zamotajte tako da prvo malo preklopite stranice štrudlice (kako nadjev ne bih iscurio van), a onda štrudlicu i smotajte od strane gdje je nadjev od vanilije i voća prema kraju.
- Postupak slaganja ponovite sa svim preostalim korama i nadjevima.
- Štrudlice stavite u pleh za pečenje s malim razmakom, te ih stavite u pećnicu na 180 stupnjeva dok ne porumene. Štrudlice možete jesti odmah nakon što se ispeku.
- Ako vam je ostalo nešto nadjeva od vanilije ili ako ga želite skuhati dodatno, možete ga poslužiti ispod štrudlice prije
- serviranja, kao ja.
Uživajte, dobar tek!