Kolumne 3365 prikaza 13. travnja 2019.

Zapečene palačinke sa sirom i šunkom za najslasniji ručak

Nešto slatko by Katarina
Jednostavno, a slasno jelo koje će vaši ukućani naprosto obožavati priprema se brzinski i nestaje u trenu.

Slasne palačinke jedno su on onih jela kojima je teško reći ne, a kada im se doda još i fini nadjev od svježeg sira i šunke, ručak kojem ćete se definitivno poželjeti vratiti - spreman je.

 

Možda vas zanima... Focaccia na još bolji način - meka, prozračna i slasna! Kolumne

 

Najprije pripremite klasičnu smjesu za palačinke, ispecite ih, pa ih punite nadjevom od sira. Dodajte šunku, ubacite u pećnicu i pripremite se na uživanje. 

 

Možda vas zanima... Eclairs s lješnjacima - idealna poslastica u baš svako doba Kolumne

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina


Za smjesu za palačinke trebat će vam:

  • 2 jaja
  • veliki prstohvat soli
  • 200 ml mlijeka
  • 500 ml gazirane vode
  • +brašna po potrebi (8-10 velikih žlica)

Postupak pripreme:

  1. Navedene sastojke promiješajte kako bih dobili smjesu za palačinke.
  2. Od dobivene smjese pecite palačinke.

Za nadjev od sira:

  • 500 g svježeg sira
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • soli po potrebi
  • +šunka

Postupak pripreme:

  1. Sir,vrhnje,jaja i sol sjedinite, te dobivenom smjesom punite/mažite palačinke.
  2. Na jednu palačinku stavite žlicu nadjeva od sira, razmažite, stavite šnitu šunke, pa palačinku zarolajte.
  3. Zarolanu palačinku stavite u vatrostalnu zdjelu.
  4. Ponovite postupak s preostalim palačinkama i nadjevom, slažući palačinke jednu do druge.
  5. Poredane palačinke prelijte umakom od vrhnja.

Za umak od vrhnja:

  • 200 g kiselog vrhnja
  • 200 g vrhnja za kuhanje
  • sol po potrebi
  • +naribani sir koji ako želite možete staviti na vrh umaka (palačinki) kako bih dobili zapečenu gornju koricu.

Postupak pripreme:

  1. Sve navedene sastoje (osim sira) promiješajte i dobivenim umakom zalijte palačinke.
  2. Na vrh možete staviti naribani sir.
  3. Palačinke stavite peći na 180 stupnjeva/ 30 minuta ili dok ne dobiju lijepu „zlatnu“ boju.

Dobar tek!

 | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina  | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina  | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.