Danas vam donosim recept za focacciu sa ružmarinom,malinovim uljem, cherry rajčicama i mini mozzarellom. Ovo je moja verzija pogače i nadam se da ćete uživati u njoj. Dobar tek, ekipo!
Slatke majstorije naše nove kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.
Za tijesto će vam trebati:
- 500 g mekog brašna
- 1 kocka svježe germe
- 1 žličica šećera
- 1 i pol žličica soli
- 300 ml tople vode
- 2 žlice maslinova ulja
Postupak pripreme tijesta:
- U posudu (ne metalnu) stavite razmrvljeni kvasac, šećer i dodajte 100 ml vode. Ostavite da kvasac nabubri (15 min).
- U posebnoj posudi pomiješajte brašno,sol,ulje, preostalu vodu i nadošli kvasac. Zamijesite glatko tijesto.
- Tijesto stavite u posudu u koju ste dodali malo maslinova ulja, pokrite ga, te ga ostavite na toplom da se tijesto udvostruči.
- Nakon što se tijesto udvostručilo, premijesite ga i stavite ga u pleh za pečenje (veliki pleh), tako da ga prstima ravnomjerno rasporedite, utisnite u pleh.
- Ostavite da se tijesto još barem pola sata diže u plehu, a za to vrijeme napravite premaza.
Za premaz će vam trebati:
- 10 žlica maslinova ulja
- 2 režnja češnjaka (protisnuta)
- malo soli
- malo papra
- sjeckani ružmarin
- + cherry rajčice i mini mozzarelle
Postupak pripreme:
- Sve navedene sastojke stavite u posudu i sjedinite.
- Dobivenim premazom premažite sirovo tijesto, po njemu posložite cherry rajčice i mini mozzarellu te pogaču stavite peći na 180 stupnjeva na 20 minuta.
Dobar tek!