Kolumne 21. siječnja 2019.

Focaccia na još bolji način - meka, prozračna i slasna!

foto: Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
Katarina s bloga Nešto slatko by Katarina ovog nam puta donosi nešto slano - omiljenu slasnu focacciu.

Danas vam donosim recept za focacciu sa ružmarinom,malinovim uljem, cherry rajčicama i mini mozzarellom. Ovo je moja verzija pogače i nadam se da ćete uživati u njoj. Dobar tek, ekipo!

 

Boem kocke Možda vas zanima... Imamo recept za Boem kocke, omiljeni kolač iz djetinjstva Kolumne

 

Slatke majstorije naše nove kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.

 

Možda vas zanima... Pas à pas recept za čokoladne francuske macaronse Kolumne Možda vas zanima... Prutići od kokosa i čokolade - sve što ti danas treba! Kolumne

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina


Za tijesto će vam trebati:

  • 500 g mekog brašna
  • 1 kocka svježe germe
  • 1 žličica šećera
  • 1 i pol žličica soli
  • 300 ml tople vode
  • 2 žlice maslinova ulja

Postupak pripreme tijesta:

  1. U posudu (ne metalnu) stavite razmrvljeni kvasac, šećer i dodajte 100 ml vode. Ostavite da kvasac nabubri (15 min).
  2. U posebnoj posudi pomiješajte brašno,sol,ulje, preostalu vodu i nadošli kvasac. Zamijesite glatko tijesto.
  3. Tijesto stavite u posudu u koju ste dodali malo maslinova ulja, pokrite ga, te ga ostavite na toplom da se tijesto udvostruči.
  4. Nakon što se tijesto udvostručilo, premijesite ga i stavite ga u pleh za pečenje (veliki pleh), tako da ga prstima ravnomjerno rasporedite, utisnite u pleh.
  5. Ostavite da se tijesto još barem pola sata diže u plehu, a za to vrijeme napravite premaza.

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Za premaz će vam trebati:

  • 10 žlica maslinova ulja
  • 2 režnja češnjaka (protisnuta)
  • malo soli
  • malo papra
  • sjeckani ružmarin
  • + cherry rajčice i mini mozzarelle

Postupak pripreme:

  1. Sve navedene sastojke stavite u posudu i sjedinite.
  2. Dobivenim premazom premažite sirovo tijesto, po njemu posložite cherry rajčice i mini mozzarellu te pogaču stavite peći na 180 stupnjeva na 20 minuta.

Dobar tek!

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina  | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.