Kolumne 5160 prikaza 13. ožujka 2019.

Rolada od lješnjaka i čokolade - bolje ne može!

Nešto slatko by Katarina
Neodoljiva lješnjak rolada koja svojim izgledom, kremastom teksturom i okusom izmamljuje zazubice.

Još jedna dobra stvar kod ove rolade je da će vam njena izrada oduzeti jako malo vremena. Svakako je probajte, oduševit ćete se!

 

Možda vas zanima... Cappuccino čokoladna torta - čisto savršenstvo Kolumne

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.

 

Možda vas zanima... Espresso cheesecake - spoj omiljenih dviju poslastica Kolumne Možda vas zanima... Krafne s bavarskom kremom - omiljene bucke u novom izdanju Kolumne

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina

Za biskvit će vam trebati:

  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 2 dcl ulja
  • 2 dcl mlijeka
  • 100 g brašna
  • 100 g fino mljevenog lješnjaka
  • 1 prašak za pecivo

Postupak pripreme:

  1. Jaja stavite u posudu te ih miksajte dodajući im šećer. Dok jaja postanu svijetla i kremasta, dodajte im ostale sastojke počevši od mokrih.
  2. Sjedinite sve sastojke, te smjesu prebacite u pleh veličine 30x25 cm i pecite na 180 stupnjeva/ 30-tak minuta. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i odmah ga stavite u duboku zdjelu, te tako toplog pomoću ruku oblikujte u „tijesto“.
  3. Između dva masna papira razvaljate dobiveno „tijesto“ od pečenog biskvita na tanko.
  4. Ostavite da se malo prohladi (za to vrijeme napravite kremu) i na njega nanesite kremu.
  5. Pomoću ruku zarolajte roladu, te ju stavite u hladnjak na minimalno 1 h da se ohladi.
  6. Na ohlađenu roladu stavite čokoladu glazuru.

Za kremu će vam trebati:

  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 250 g mascarponea
  • ekstrakt od lješnjaka ili liker po vašoj želji

Postupak pripreme:

  1. Čokoladu za kuhanje otopite na pari.
  2. Vrhnje za šlag izmiksajte čvrsto, te mu dodajte mascarpone, ekstrakt lješnjaka ili liker i rastopljenu čokoladu.
  3. Kremu sjednite i dobro izmiješajte pomoću špatule.

Krema je gotova odmah!

Čokoladna glazura:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 3 žlice ulja

Postupak pripreme:

  1. Čokoladu razlomite na sitne komadiće, prelijte ju uljem, te ju otopite na laganoj vatri.
  2. Čokoladnom glazurom prelijte ohlađenu roladu.

Uživajte!

 | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina  | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina  | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina  | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.