Kolumne 6552 prikaza 24. veljače 2019.

Espresso cheesecake - spoj omiljenih dviju poslastica

Nešto slatko by Katarina
Naša kolumnistica s bloga Nešto slatko by Katarina danas nam donosi recept za jedan divan, slojevit i raskošan cheesecake.

Espresso cheesecake! Sa sigurnošću mogu reći da je ovo jedan od najboljih cheesecakova koje sam isprobala! Kavoljupci, kako vam se sviđa recept?

 

Možda vas zanima... Cappuccino čokoladna torta - čisto savršenstvo Kolumne

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.

 

Možda vas zanima... Prutići od kokosa i čokolade - sve što vam danas treba! Kolumne

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina

Za podlogu će vam trebati:

  • 300 g Domaćica (Kraš) keksa
  • 180 g maslaca
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice usitnjenih lješnjaka

Postupak pripreme podloge:

  1. Kekse sameljite pa dodajte šećer.
  2. Maslac otopite, pa sve sjednite sa keksima, lješnjacima i šećerom.
  3. Dobivenu smjesu utisnite u obruč veličine 26 cm, i pecite na 170 stupnjeva 5 min. Za to vrijeme napravite kremu od sira i kave.

Za kremu će vam trebati:

  • 500 g krem sira
  • 5 žlica smeđeg šećera
  • 4 jaja
  • sok pola limuna
  • 250 g čokolade za kuhanje
  • 2 dcl espressa ili jake turske kave

Postupak pripreme kreme:

  1. Prije svega skuhajte kavu, ohladite je (ako kuhate tursku, procijedite je). Otopite čokoladu na pari, prohladite je. U zdjelu stavite jaja i šećer, miksajte ih dok ne dobijete kremastu teksturu.
  2. Jajima dodajte krem sir i sok od limuna. Ponovno sve izmiksajte i sjedinite. Na kraju u smjesu dodajte otopljenu čokoladu i kavu.
  3. Sve sjedinite da dobijete kremastu teksturu kreme.
  4. Kremu stavite na koru koju ste izvadili iz pećnice.
  5. Tortu stavite peći na 180 stupnjeva, sat vremena (1 h). Dok se torta peče, napravite glazuru od vrhnja.

Za glazuru od vrhnja trebat će vam:

  • 300 g vrhnja
  • 4 žlice šećera

Postupak pripreme:

  1. Vrhnje i šećer stavite u posudu i miješajte da se povežu. Na pečenu tortu (čim ju izvadite iz pećnice) stavite glazuru od vrhnja, te tortu ponovno stavite u pećnicu koja je ugašena, ali ugrijana od pečenja kreme od kave.
  2. Torta neka u pećnici ostane 15-tak minuta, a nakon toga je izvadite i prvo ohladite na sobnoj temperaturi, a nakon toga je stavite u hladnjak na minimalno 5 h prije rezanja.

Uživajte u ovom odličnom cheesecaku i javite mi dojmove. Dobar tek!

 | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina

 | Author: Nešto slatko by Katarina Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.