Malo je reći da je odlična i da vas feta ove torte može usrećiti i više od prve jutarnje kave, a svi znamo koliko nam je draga ta prva kava. Svakako probajte ovu cappuccino tortu, zavoljet ćete je odmah!
Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.
Za biskvit će vam trebati:
- 200 g tamne čokolade
- 180 g maslaca
- 130 g šećera
- 130 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 60 g cappuccina (tri instant vrećice)
Postupak pripreme:
- Čokoladu i maslac stavite u zdjelu pa ih otopite na laganoj vatri.
- U posebnoj posudi miksajte jaja zajedno sa šećerom dok se šećer ne rastopi. Brašno, prašak za pecivo i cappuccino prah postepeno dodajte izmiksanim jajima.
- Smjesu sjedinite. Na kaju pomoću špatule umiješajte i otopljenu čokoladu s maslacem.
- Biskvit stavite peći u kalup veličine 26 cm na 180 stupnjeva, 35 minuta (napravite test čačkalicom).
- Ohlađen biskvit prerežite kako bih dobili dva biskvita.
- Donji dio biskvita vratite u pleh te na njega stavite prvu kremu.
Za prvu kremu trebat će vam:
- 200 ml vrhnja za šlag
- 40 g cappuccina (dvije instant vrećice)
- 200 g čokolade za kuhanje
Postupak pripreme:
- Vrhnje za šlag zajedno sa cappuccinom zagrijte do vrenja.
- U posebnu posudu stavite razlomljenu čokoladu te ju prelijte vrelim vrhnjem.
- Miješajte kako bih se čokolada otopila.
- Dobivenu kremu odmah nalijte na prvi biskvit i tortu stavite u hladnjak.
- Dok se krema počne stvrdnjavati na nju stavite drugi biskvit, te tortu ponovno stavite u hladnjak da se skroz ohladi, te da krema očvrsne.
- Nakon što se torta ohladila, možete je izvaditi iz kalupa i na nju staviti drugu kremu.
Za drugu kremu trebat će vam:
- 300 ml vrhnja za šlag
- 300 g čokolade za kuhanje
- 70 g šećera u prahu
- 500 g mascarponea
Postupak pripreme:
- Vrhnje za šlag zagrijte do vrenja pa ga prelijte preko usitnjene čokolade koju ste stavili u posebnu posudu.
- Miješajte kako bih se čokolada u potpunosti otopila i kako bih dobili sjajnu kremu.
- Dobivenu kremu stavite u hladnjak da se ohladi (minimalno 5 sati).
- Nakon što se krema ohladila u posebnoj posudi izmiksajte mascarpone sa šećerom, te ga spojite s kremom od čokolade. Miksajte dok ne dobijete kompaktnu kremu.
- Kremu nanesite na tortu pomoću slastičarske vrećice. Vratite je u hladnjak.
- Prije konzumiranja tortu izvadite iz hladnjaka sat vremena prije. Tortu poslužite uz vašu omiljenu kavu i uživajte!
Dobar tek!