Najbolji način za to je torta koja osim što u sebi ima jagode, ima i lješnjake, te čokoladu. Svakako probajte ovaj recept, oduševit će vas!
Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.
Za biskvit će vam trebati:
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 1 dcl ulja
- 2 dcl mlijeka
- 100 g brašna
- 100 g mljevenog lješnjaka
- 1 prašak za pecivo
*trebate ispeći tri, a ovo su sastojci za jedan biskvit
Postupak pripreme:
- Jaja stavite u posudu te ih miksajte dodajući im šećer.
- Dok jaja postanu svijetla i kremasta, dodajte im ostale sastojke počevši od mokrih.
- Sjedinite sve sastojke, te smjesu prebacite u pleh veličine 26 cm i pecite na 180 stupnjeva/ 30-tak minuta (napravite test s čačkalicom).
- Pečene biskvite ohladite.
Za kremu će vam trebati:
- 400 g čokolade za kuhanje
- 500 ml vrhnja za šlag
- 500 g mascarponea
- ekstrakt od lješnjaka ili liker po vašoj želji
- + 500 g jagoda (narezanih na sitne kockice i „posušene“ (10 min) na papirnatom ručniku)
Postupak pripreme:
- Čokoladu za kuhanje otopite na pari. Vrhnje za šlag izmiksajte čvrsto, te mu dodajte mascarpone, ekstrakt lješnjaka ili liker i rastopljenu čokoladu.
- Kremu sjednite i dobro izmiješajte pomoću špatule. Krema je gotova odmah! Ne trebate je hladiti prije stavljanja na biskvit (bitno da je biskvit hladan).
- Tortu možete odmah slagati tako da stavite prvi biskvit, pa dio kreme, pa na kremu rasporedite jagode...
- Stavite drugi biskvit, pa dio kreme, pa ostatak jagoda..Na jagode stavite prestali zadnji biskvit i kremu, te sve stavite u hladnjak na barem 5 h prije ukrašavanja torte ili posluživanja.
- Tortu ukrasite prema želji.
Dobar tek!