gastro postao
Voliš tikvice i ne možeš dočekati ljetne dane i navalu recepata? Skrati čekanje odličnim keksićima...
Već smo se uvjerili na primjeru brownieja i muffina kako se tikvice dobro uklapaju i u slatka jela. Međutim, recept za keksiće s komadićima čokolade i tikvicama pravo je iznenađenje.
Savršeno su mekani iznutra, hrskavi i zlatni izvana, a priprema je kratka - baš kao i pečenje.
Sastojci:
- 220 g maslaca
- 400 g šećera
- 2 jaja
- 500 g brašna
- 1 žličica soli
- 2 žličice sode
- 300 g naribanih tikvica
- 300 g nasjeckane čokolade
Priprema:
- Izmiksaj maslac sobne temperature sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj smućkana jaja.
- Pomiješaj brašno, sodu i sol. Postepeno ih dodaj u smjesu maslaca, šećera i jaja pa sjedini sastojke.
- Naribaj tikvicu i dobro ocijedi višak tekućine. Umiješaj je u smjesu.
- Na kraju dodaj nasjeckanu čokoladu i kratko mijesi. Omotaj smjesu u plastičnu foliju i stavi u hladnjak na sat vremena.
- Lim za pečenje obloži papirom, a pećnicu zagrij na 175 stupnjeva.
- Oblikuj male kuglice i rasporedi ih po limu. Peci keksiće 10 do 13 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju po rubovima.
- Pusti da se ohlade i stisnu prije posluživanja.
Uživaj!