Recepti Desert 22. lipnja 2024.

Pogodi u čemu je tajna sočnosti ovog kolača...

Desert
20 MIN
50 MIN
12
SREDNJE
kakao kocke, kolač
Najsočniji kakao kolač
foto: Irena Gavran
Blogerica Pregacha predstavlja odličan recept za kakao kocke, koje nas izgledom jako podsjećaju na popularni brownie...

Ako preferiraš biskvite, ovaj će ti recept biti visoko na listi omiljenih. Većinu namirnica sigurno već imaš u kuhinji pa nema izgovora da ne napravite sočan kolač u kojem su glavni sastojci kakao i - tikvice.

Obavezno dodaj i malo čokolade i kandirane korice naranče i uživaj u svakom zalogaju....

Možda vas zanima... Domaći sladoled s kavom od samo tri sastojka Kolumne

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.  

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Ne gasi ekran dok kuham

Najsočniji čokoladni kolač
20 MIN
pripreme
50 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Glatko brašno 320 g
  • Kakao prah 50 g
  • Sol 1 žličica
  • Prašak za pecivo 1 kom
  • Cimet 1 žličica
  • Jaje 3 kom
  • Šećer 200 g
  • Suncokretovo ulje 150 ml
  • Jogurt 100 ml
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Tikvice 2 kom
  • Tamna čokolada 100 g
Postupak
  1. Pleh za pečenje (30 x 20cm) obloži papirom za pečenje, a pećnicu zagrij na 175 stupnjeva. 


  2. Suhe sastojke sjedinitu većoj posudi za miješanje. U drugoj posudi pjenjačom malo izlupaj jaja sa šećerom, a onda dodaj ostale mokre sastojke.


  3. Istresi mokre sastojke u suhe i miješaj dok se sve ne poveže. Smjesa će biti gusta i teže će se miješati - u tom trenutku dodaj naribane tikvice.

    Kuhačom ili špatulom dobro promiješaj, dodaj kandiranu koricu naranče (ako ju koristiš) i tijesto istresi u pleh za pečenje.


  4. Pospi nasjeckanom čokoladom i stavi peći. Ja sam u ovakvom kalupu pekla skoro 50 minuta (bude malo deblji, ali samim time i sočniji), s tim da sam provjeravala čačkalicom.


Savjet više: Ovaj kolač možeš peći i u kalupima za muffine ili pak u duguljastom kalupu za kruh (mislim da bi bilo i više nego dovoljno za 2 štruce), ali onda stupanj pečenja provjeravaj češće čačkalicom.

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:52 22. Lipanj 2024.

    fino