Neobična pizza s bundevom, pancetom i keljom

Thinkstock
Sezonski zalogaj kojem je tako teško reći ne sadrži bundevu, kelj i hrskavu pancetu na domaćem pizza tijestu. Bolje ne može!
Vidi originalni članak

Zamijesite klasično tijesto za pizzu, a zatim pripremite fini umak od bundeve koji ćete upotrijebiti umjesto umaka od rajčice. U kombinaciju ubacite i omiljene pizza dodatke pa uživajte u sjajnom spoju okusa...

 

začinjeno s ljubavlju Superkombo: Pizza na podlozi od tikvica

Video Kineska pizza s piletinom - vrući spoj za prste polizati

 

Osim navedenih sastojaka, ovoj neobičnoj pizzi možete dodati i gljive, feta sir, cherry rajčice ili neko drugo povrće po želji.

Tijesto zamijesite prema uputama iz našeg recepta.

 

Male tajne Pogledaj kako zamijesiti savršeno tijesto za pizzu

 

 

Za umak od bundeve bit će vam potrebno:

  • 200 g pečene bundeve
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat papra
  • Prstohvat timijana
  • 2 žličice meda

Za nadjev:

  • 100 g pancete
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 manji luk
  • 2 šake kelja
  • 2 režnja češnjaka
  • 200 g ribanog sira

Priprema:

  1. Kada se tijesto diglo, razvaljajte ga i pospite s malo kukuruznog brašna.
  2. Prebacite ga na lim za pečenje i pecite ga oko pet minuta.
  3. Umak od bundeve pripremite tako da u blender ubacite pečenu bundevu, dodate sol, papar, timijan i med.
  4. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ako niste zadovoljni konzistencijom, umaku možete dodati i malo maslinovog ulja.
  5. Na tavi ispecite pancetu ili slaninu dok ne postanu hrskavi.
  6. Na istoj tavi kratko pirjajte luk, a kada je omekšao, dodajte mu kelj koji ste nasjeckali na manje komadiće i češnjak.
  7. Tijesto izvadite iz pećnice, premažite ga umakom od bundeve i dodajte pancetu, kelj i luk.
  8. Pospite ribanim sirom i pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta do pola sata, ovisno o debljini tijesta.

Dobar tek!

 

 

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. 
 

Posjeti Gastro.hr