Zamijesite klasično tijesto za pizzu, a zatim pripremite fini umak od bundeve koji ćete upotrijebiti umjesto umaka od rajčice. U kombinaciju ubacite i omiljene pizza dodatke pa uživajte u sjajnom spoju okusa...
Osim navedenih sastojaka, ovoj neobičnoj pizzi možete dodati i gljive, feta sir, cherry rajčice ili neko drugo povrće po želji.
Tijesto zamijesite prema uputama iz našeg recepta.
Za umak od bundeve bit će vam potrebno:
- 200 g pečene bundeve
- Prstohvat soli
- Prstohvat papra
- Prstohvat timijana
- 2 žličice meda
Za nadjev:
- 100 g pancete
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 manji luk
- 2 šake kelja
- 2 režnja češnjaka
- 200 g ribanog sira
Priprema:
- Kada se tijesto diglo, razvaljajte ga i pospite s malo kukuruznog brašna.
- Prebacite ga na lim za pečenje i pecite ga oko pet minuta.
- Umak od bundeve pripremite tako da u blender ubacite pečenu bundevu, dodate sol, papar, timijan i med.
- Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ako niste zadovoljni konzistencijom, umaku možete dodati i malo maslinovog ulja.
- Na tavi ispecite pancetu ili slaninu dok ne postanu hrskavi.
- Na istoj tavi kratko pirjajte luk, a kada je omekšao, dodajte mu kelj koji ste nasjeckali na manje komadiće i češnjak.
- Tijesto izvadite iz pećnice, premažite ga umakom od bundeve i dodajte pancetu, kelj i luk.
- Pospite ribanim sirom i pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta do pola sata, ovisno o debljini tijesta.
Dobar tek!
Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi.