Neodoljive slastice na štapiću: Brownie pops

Thinkstock
Odmorite se od sladoleda, voćnih salata i laganih krema... Vrijeme je za tamne bombice kojima je teško reći NE!
Vidi originalni članak

Brownie pops su prikladni za kućne zabave, ali i lagano opuštanje uz knjigu ili dobar film. Predlažemo da browniese napravite po receptu naših blogera Petre i Kristijana i pustite ih da se dobro ohlade. Ako volite oraščiće, ubacite šaku sitno sjeckanih oraha ili lješnjaka i podignite ovaj desert na još višu razinu.

 

ZA PRSTE POLIZATI Čokoladnije ne može: Najsočniji brownies

 

Brownie možete narezati na kocke, a pomoću različitih kalupa za keksiće i u zvjezdice, polumjesece ili neki drugi oblik po vašem izboru. Za pripremu možete koristiti štapiće za ražnjiće ili pak drvene za sladoled, ovisno o tome želite li napraviti niz malih popsa ili nekoliko sočnih velikih.

Nakon što ste odabrali oblik i narezali cijeli kolač, umočite štapić u otopljenu čokoladu i pažljivo ga zabodite u brownie. Posložite sve popse na papir za pečenje i stavite u hladnjak na pola sata kako ne bi skliznuli sa štapića. Kad se ohlade umočite ih u rastopljenu čokoladu, a najbolje ćete je otopiti uz savjete naše Karine Šiždrak.

 

Tekuća sreća Rastopljena čokolada bit će savršena uz ove trikove

 

Zbog neravne površine browniesa možda neće izgledati poput popsa napravljenih od mrvljenog biskvita, ali će biti daleko ukusniji. Naravno da možete koristiti i bijelu čokoladu ili neku glazuru u boji i ukrastiti jestivim šljokicama ili mrvicama. Popse držite u hladnjaku, umetnute u staklenku kako bi zadržali oblik. 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr