Neodoljivi čokoladni clafoutis s višnjama

Thinkstock
Najukusniji među najjednostavnijima, donosimo ti recept za pripremu čokoladnog clafoutisa s višnjama.
Vidi originalni članak

Brza priprema i izvrstan okus odlike su clafoutisa. Kada se u smjesu za biskvit doda tamna čokolada, ovaj kolač poprima sasvim novi izgled, ali i nezaboravljiv okus. U clafoutis možeš ubaciti gotovo sve vrste voća, a s čokoladom odlično se slažu upravo slatko kisele višnje. U njemu je idealno uživati odmah po izlasku iz pećnice uz kuglicu dobrog sladoleda od vanilije.

 

remek-djelo Clafoutis s višnjama - kolač kojem ćete teško reći ne

 

Neodoljivo! Zove na još: Palačinke u umaku od višnje

 

Potrebno ti je:

  • 600g višanja
  • 250 ml mlijeka
  • 100g oštrog brašna
  • 60g šećera
  • 50g tamne čokolade
  • 50g rastopljenog maslaca
  • 40g vanilin šećera
  • 2 jaja
  • 2 žumanjka
  • 3 žlice kakao praha

Priprema:

  1. Upali pećnicu kako bi se zagrijala na 190°C.
  2. Očisti višnje od koštica i položi ih na dno kalupa za pečenje kojeg si prethodno namastila maslacem.
  3. Jaja i žumanjke umuti sa šećerom i vanilin šećerom pa ih umiješaj u mješavinu brašna i kakao praha.
  4. Dodaj i mlijeko i rastopljeni maslac, a na kraju smjesi – koja će nalikovati na smjesu za palačinke, pridruži tamnu čokoladu narezanu na komadiće.
  5. Smjesu izlij u kalup za pečenje preko višanja i peci oko 30 minuta – dok se rubovi clafoutisa malo ne napuhnu.
  6. Posluži toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr