gastro postao
Red sira, omiljenog ljetnog voća i spremni smo na uživanje.
Ove palačinke ipak zahtijevaju određeno utrošeno vrijeme, ali vrijede svake minute. Gusti umak od višanja neodoljivo paše slatkim palačinkama od pšenične krupice.
Za ovu slasticu kojoj ćete se svaki put iznova veseliti trebat ćete:
Sastojci:
- 250g pšenične krupice
- jaje
- 2g suhog kvasca
- prstohvat soli
- žličica šećera
- 3dl mlijeka
- 200g posnog sira
Sirup:
- kilogram višanja
- malo škrobnog brašna
- 100g šećera
- 250ml vode
- limunova korica
- mljeveni klinčić i cimet
Priprema:
- Zakukuhajte vodu. Višnje i šećer stavite u posudu, prelijte kipućom vodom i stavite kuhati. Kad zavrije, kuhajte oko 15 minuta. Dodajte žličicu škrobnog brašna, koricu limuna, klinčić i cimet. Gusti umak ohladite i stavite u hladnjak.
- Krupicu pomiješajte sa solju i šećerom. Posipajte kvasac po površini, dodajte toplo mlijeko i sir pa pripremite glatko tijesto bez mrvica. Neka odstoji pola sata. Rastopite maslac i ostavite na toplom mjestu tijekom pečenja.
- Tavu za palačinke premažite rastopljenim maslacem, izlijte tijesto i pecite deblje palačinke s obje strane oko dvije minute. Kad potrošite svu smjesu i ispečete palačinke, izrežite ih na manje rombove te pospite šećerom u prahu. Poslužite uz sirup od višanja