Recepti 19. kolovoza 2019.

Slatki doručak: Palačinke s borovnicama

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ima li što ljepše nego započeti dan slatkim doručkom? Kombinacija je mnogo. Od jednostavnih poput kruha i džema ili meda do nešto složenijih poput palačinki koje vam rado preporučujemo da isprobate i da započnete dan na najslađi mogući način.

Ako se ne možete odlučiti za varijantu koju ćete poslužiti za doručak, predlažemo vam da se odmaknete od klasike u obliku marmelada, čokoladnih, nugat ili nekih drugih namaza i da iskoristite sezonu bobičastog voća te da vaše palačinke obogatite najslađim borovnicama. Osim što ćete uživati u prvim jutarnjim zalogajima, borovnice, u kombinaciji s ukusnim tijestom, će vas napuniti energijom koja će vas pune elana gurnuti u još jedan radni dan.

 

Možda vas zanima... Doručak i desert: Sočan kruh s jagodama Recepti

 

Možda vas zanima... Doručak za šampione: Zapečene zobene pahuljice Recepti

 

Uz jednostavan recept počastite se čašom prirodnog soka i savršeno zaokružite vaš slatki doručak.


Potrebno vam je:

  • 1 jaje
  • ¾ šalice jogurta
  • ½ šalice mlijeka
  • 1 žlica ulja
  • 1 šalica brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 10 – 12 žlica borovnica

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte jaje, jogurt, mlijeko i ulje, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Sve zajedno dobro izmiješajte, a ako je tijesto pregusto može se dodati malo mlijeka.
  2. Na tavu za palačinke stavite malo ulja i manju količinu smjese te pospite s nekoliko borovnica. Pecite na slaboj vatri dok donja strana ne poprimi zlatnu boju. Okrenite palačinku na drugu stranu i pecite do pojave željene boje.
  3. Odmah servirajte.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.