gastro postao
Zapečene zobene pahuljice je jednostavan recept za doručak s kojim ne morate brinuti hoće li netko ostati gladan.
Zapečene zobene pahuljice možete prilagoditi svom ukusu, a danas za vas imamo recept s bananama i jagodama. Ovo jelo možete već pečeno čuvati u hladnjaku i podgrijavati po potrebi.
Potrebno vam je:
- Duboka posuda za pečenje
- 3 šalice zobenih pahulja
- 3 žlice smeđeg šećera
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica sode bikarbone
- 2 jaja, razmućena
- 2 šalice mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilija
- 4 žličice kokosovog ulja
- 3 narezane banana
- 100 g nasjeckanih oraha
- 200 g jagoda, narezanih
Priprema:
- Posudu za pečenje premažite maslacem. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- U posudu dodajte zobene pahuljice, smeđi šećer, cimet i sodu bikarbonu. Dobro promiješajte
- Dodajte 2 narezane banana, orahe i narezane jagode. Ostavite nešto jagoda za gornji sloj zobenih.
- Istresite smjesu zobenih, banana i jagoda u posudu za pečenje. Gore posložite narezane banane i jagode.
- U posebnoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko, vaniliju i kokosovo ulje i prelijte preko zobenih.
- Pecite 40 minuta dok zobene ne postanu mekane.
Poslužite uz šalicu mlijeka ili jogurta.
Dobar tek!