Voliš mekane kiflice, ali ne želiš provesti sate i sate u kuhinji? Onda si na pravom mjestu! Recept za kiflice koji donosi Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka brzo će ti postati najdraži jer uz malo truda možeš stvoriti najmekše slane kiflice koje će svi obožavati. Kako pripremiti tijesto za kiflice, koliko se dugo peku kiflice i čime ih je najbolje puniti, pročitaj u nastavku.
Tijesto za kiflice
Kiflice rado pripremamo kada želimo oduševiti goste, ali i kada se spremamo za piknik ili putovanje. Omiljeni su snack svih generacija, a posebno ih volimo kada su mekane i punjene šunkom, sirom ili drugim slasnim namirnicama.
Tajnu najmekšeg tijesta za kiflice ima Ena Kokanović Nagy, autorica bloga Slavonka. Tijesto za ovakve slane kiflice se ne mijesi, dovoljno je da sve sastojke pomiješaš kuhačom ili žlicom i ostaviš da se udvostruči volumenom.
Jednom kada je tijesto udvostručeno, jednostavno ga razvaljaj na pobrašnjenoj podlozi i izreži na trokutiće i puni ih omiljenim punjenjem. Tajna sočnosti Eninih kiflica je maslac kojim ćeš premazati kiflice neposredno prije pečenja.
Tijesto za kiflice
Mekane kiflice puni po želji
Dio čari ovih mekanih kiflica je fino tijesto, ali jednako je važno odabrati i odgovarajuće punjenje. Iako kiflice možeš pripremiti prazne, okus će biti još bolji ako u središte dodaš malo polutvrdog sira kao što je gauda, cheddar ili tilzit.
Sir će se fino otopiti i ispuniti kiflice slasnim aromama. Po želji polutvrdi sir možeš zamijeniti svježim, no on ima nešto više vode u sebi pa će kiflice biti vlažnije u središtu. Uz sir možeš dodati i malo šunke, kobasice ili drugih suhomesnatih proizvoda.
Jednom kada su kiflice punjene, premazane maslacem i spremne za pečenje, dolazi pitanje koliko dugo se peku kiflice? Iako to ovisi o pojedinoj pećnici, najbolje ih je ostaviti 25 do 30 minuta, odnosno dok ne poprime zlatnu boju.
Mekane kiflice