Ovi vafli s jabukama i cimetom savršen su doručak, a pripremaju se bez dodanog šećera. Imamo odličan, zdrav i ukusan recept!
Jabuke i cimet omiljena su kombinacija u ovim hladnim danima. Susrećemo je u raznim slasticama (pite, štrudle, jabuke u šlafroku...), volimo piti kuhanu jabukovaču s cimetom, tu su i razni kokteli poput martinija s jabukom i cimetom..., a sada imamo i divan doručak koji donosi ovu neodoljivu jesensko-zimsku kombinaciju aroma.
Vafli s jabukama i cimetom savršen su doručak za sve sladokusce, a ako i ostane koji komad, bit će odličan desert. I još jedna stvar - ovi vafli s jabukom i cimetom pripremaju se bez dodatka šećera, a sva slatkoća dolazi iz jabuka. I zato ih slobodno posluži prelivene s malo meda, javorovog ili agavinog sirupa, ili pak posute šećerom u prahu.
Recept za slatki doručak bez grižnje savjesti, vafle s jabukama i cimetom, donosimo u nastavku...
Vafli s jabukama i cimetom
foto: Joscelyn Abreu, Wifemamafoodie/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Vafli s jabukama i cimetom
3 MIN
pripreme
4 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Jabuka
1
kom
Jaje
1
kom
Oštro brašno
3
žlica
Prašak za pecivo
0,25
žličica
Jogurt
2
žlica
Cimet
0,25
žličica
Maslac
Postupak
Jabuku operi, oguli i naribaj. Dodaj sve ostale sastojke i dobro promiješaj.
Aparat za vafle namasti maslacem (ili uljem).
Ulij smjesu za vafe i peci ih 4-5 minuta, donosno dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
Posluži odmah.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
148 kcal
7 %
MASTI
5,40 g
7 %
KOLESTEROL
0,08 g
0 %
UH
21,10 g
7 %
PROTEINI
4,80 g
9 %
Isprobaj i ove recepte za vafle, ima i slanih i slatkih: