Tjestenina sa slanutkom, kako je priprema slavni glumac i gurman Stanley Tucci, oduševila je njegove obožavatelje, a mi donosimo recept!
Tjesteninasa slanutkom jednostavna je i aromatična,a slavni glumac i gurmanStanley Tucci ovim videoreceptom objavljenim na svom Instagramu ponovno je pokazao da je pravi majstor brze i slasne talijanske kuhinje. Ovoga puta zvijezda je njegov omiljeni comfort food: pasta e ceci, tradicionalna kombinacija u kojoj su zvijezde tjestenina i slanutak, a savršena je za hladnije mjesece.
Tucci je trenutačno usred snimanja nastavka filma "Vrag nosi Pradu", a od napornih dana na setu najradije se opušta u svojoj kuhinji gdje je i snimio novi video. Inspirirao se receptom chefa Juliusa Robertsa iz knjige "The Farm Table" i pripremio verziju koja izgleda nevjerojatno mirisno i rustikalno.
Kako Tucci priprema svoju tjesteninu sa slanutkom?
Tucci kuhanje započinje zagrijavanjem maslinova ulja u velikoj tavi, potom na ulje ubacuje nasitno nasjeckani češnjak i malo chilija za lagani pikantni kick. Zatim dodaje grančicu ružmarina i par listova lovora, koji ulju daju onaj duboki, topli mediteranski miris.
Kad sve fino zamiriše, u tavu ubacuje nasitno nasjeckani luk, poriluk i mrkvu te ih lagano pirja dok ne omekšaju. Slijedi žlica koncentrata od rajčice, jedna konzerva pelata i malo soli. Baza je to koja jelu daje lijepu boju i puninu okusa.
Za završni potpis, u lonac ulazi konzerva slanutka bez cijeđenja kako bi tekućina dodatno zgusnula umak. Sve skupa lagano krčka oko 15 minuta – taman dovoljno da se okusi povežu i omekšaju. Potom ubacuje još jedn konzervu slanutka iz konzerve, zgnječenog, koji umaku daje lijepu gustoću i raskošnu teksturu.
Kompletan recept za tjesteninu sa slanutkom by Stanley Tucci je u nastavku...
Slasna tjestenina sa slanutkom
foto: KALEJUNKIE/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Tjestenina sa slanutkom - recept by Stanley Tucci
8 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Tjestenina
250
g
Slanutak (konzerva)
2
kom
Luk
1
kom
Poriluk
1
kom
Mrkva
1
kom
Češnjak
3
režanj
Ružmarin - grančica
1
kom
Lovorov list
2
kom
Chili papričica
1
kom
Koncentrat rajčice
1
žlica
Pelati iz konzerve
1
kom
Maslinovo ulje
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi ili dubljoj posudi.
Dodaj nasjeckani češnjak i malo chilija te kratko poprži da zamiriši. Ubaci ružmarin i lovor.
Dodaj sitno nasjeckani luk, poriluk i mrkvu te pirjaj 7–10 minuta, dok povrće ne omekša.
Umiješaj koncentrat rajčice, promiješaj minutu pa dodaj pelate.
Dodaj slanutak zajedno s tekućinom iz konzerve (ne cijedimo!) - 1 konzervu, Kuhaj 15-ak minuta.
Dodaj drugu konzervu slanutka - ovaj put zgnječenog, umiješaj i pusti da kratko prokuha.
Dodaj tjesteninu u umak, po potrebi dolij malo vode od kuhanja tjestenine i kratko prokuhaj da se sve poveže.
Posluži uz malo maslinova ulja i svježe mljeveni papar.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
480 kcal
24 %
MASTI
14,00 g
19 %
KOLESTEROL
0,05 g
0 %
UH
70,00 g
25 %
PROTEINI
16,00 g
32 %
Isprobaj i ove recepte i savjete koje je na društvenim mrežama podijelio Stanley Tucci: