Recepti 33182 prikaza 04. studenoga 2019.

Jednostavne domaće kiflice sa sirom i šunkom

kiflice
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan izbor za zalogaj na zabavama i rođendanima, slane kiflice uvijek su dobra ideja za doručak, večeru, mali snack na poslu ili druženja s društvom.

Za sve one koji obožavaju tijesto, kiflice sa šunkom i sirom su prava poslastica. Izvana hrskave, unutra mekane kao oblak, a tijesto ukusno, da ljepše sigurno nisi probala.  Ove kiflice možeš puniti raznim drugim nadjevima, slatkim ili slanim.

 

 

Možda vas zanima... Najmekše kiflice koje se ne mijese Kolumne

 

Sastojci:

Za tijesto:

  • 500 g brašna
  • 1/2 suhog kvasca
  • 2 mala žlice soli
  • 1 mala žlica šećera
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 125 ml voda

Za punjenje:

  • 16 kriški kuhane šunke
  • 16 kriške goude
  • 1 jaje

 

Kiflice s hrenovkama Možda vas zanima... Kiflice s hrenovkama: Za cijelu obitelj Recepti

 

Priprema:

  1. U većoj posudi pomiješati brašno s kvascem, soli i šećerom. Kiselo vrhnje razmutiti s toplom vodom i polako usuti brašno. Umijesiti glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Ako je tijesto premekano, dodati još brašna ili tople vode ako je presuho.
  2. Dobiveno tijesto podijeliti na dvije lopte i svaku razvaljati u krug koji razrežete na osmine. Svaki trokut malo razvući rukama, na širi dio položiti po krišku šunke i sira pa uviti u kiflicu.
  3. Poslagati ih na lim obložen masnim papirom, premazati razmućenim jajetom i posuti sezamom ili lanom.
  4. Ostaviti kiflice na toplom da se dižu oko pola sata. U međuvremenu zagrijati pećnicu na 220°c. Smanjiti temperaturu na 200°c i peći kiflice 25-30 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.