gastro postao
Odličan izbor za zalogaj na zabavama i rođendanima, slane kiflice uvijek su dobra ideja za doručak, večeru, mali snack na poslu ili druženja s društvom
Za sve one koji obožavaju tijesto, kiflice sa šunkom i sirom su prava poslastica. Izvana hrskave, unutra mekane kao oblak, a tijesto ukusno, da ljepše sigurno nisi probala. Ove kiflice možeš puniti raznim drugim nadjevima, slatkim ili slanim.
Domaće kiflice
Sastojci - za tijesto:
- 500 g brašna
- 1/2 vrećice suhog kvasca
- 2 mala žlice soli
- 1 mala žlica šećera
- 100 g kiselog vrhnja
- 125 ml voda
Sastojci - za punjenje:
- 16 kriški kuhane šunke
- 16 kriški goude
- 1 jaje
Postupak:
- U većoj posudi pomiješati brašno s kvascem, soli i šećerom. Kiselo vrhnje razmutiti s toplom vodom i polako usuti brašno. Umijesiti glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Ako je tijesto premekano, dodati još brašna ili tople vode ako je presuho.
- Dobiveno tijesto podijeliti na dvije lopte i svaku razvaljati u krug koji razrežete na osmine. Svaki trokut malo razvući rukama, na širi dio položiti po krišku šunke i sira pa uviti u kiflicu.
- Poslagati ih na lim obložen masnim papirom, premazati razmućenim jajetom i posuti sezamom ili lanom.
- Ostaviti kiflice na toplom da se dižu oko pola sata. U međuvremenu zagrijati pećnicu na 220°c. Smanjiti temperaturu na 200°c i peći kiflice 25-30 minuta.