Recepti 14240 prikaza 08. studenoga 2018.

Jednostavne domaće kiflice sa sirom i šunkom

kiflice
Thinkstock
Odličan izbor za zalogaj na zabavama i rođendanima, slane kiflice uvijek su dobra ideja za doručak, večeru, mali snack na poslu ili druženja s društvom.

Za sve one koji obožavaju tijesto, kiflice sa šunkom i sirom su prava poslastica. Izvana hrskave, unutra mekane kao oblak, a tijesto ukusno, da ljepše sigurno niste probali.  Ove kiflice možete puniti raznim drugim nadjevima, slatkim ili slanim.

 

 

Možda vas zanima... Najmekše kiflice koje se ne mijese Kolumne

 

Potrebno vam je:

Za tijesto:

  • 500 g brašna
  • 1/2 suhog kvasca
  • 2 mala žlice soli
  • 1 mala žlica šećera
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 125 ml voda

Za punjenje:

  • 16 kriški kuhane šunke
  • 16 kriške goude
  • 1 jaje

 

Kiflice s hrenovkama Možda vas zanima... Kiflice s hrenovkama: Za cijelu obitelj Recepti

 

Priprema:

  1. U većoj posudi pomiješajte brašno s kvascem, soli i šećerom. Kiselo vrhnje razmutite s toplom vodom i polako uspite brašno. Umijesite glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Ako je tijesto premekano, dodajte još brašna ili tople vode ako je presuho.
  2. Dobiveno tijesto podijelite na dvije lopte i svaku razvaljajte u krug koji razrežete na osmine. Svaki trokut malo razvucite rukama, na širi dio položite po krišku šunke i sira pa uvijte u kiflicu.
  3. Poslažite ih na lim obložen masnim papirom, premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom ili lanom.
  4. Ostavite kiflice na toplom da se dižu oko pola sata. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 220°c. Smanjite pećnicu na 200°c i pecite kiflice 25-30 minuta.

Dobar tek!

gastro zvijezda
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.