gastro postao
Jelo koji nikad ne izlazi iz mode, i koje baš i nije nešto najzdravije, ali ćete sigurno nakon njegalakše krenuti u dan
Volite li hrenovke? Nisu zdrave poput brokule, ali su neodoljive, još kad savladate ovaj recept...
Potrebno vam je
- 500 g pšeničnog brašna
- 2.50 dl mlijeka
- 1 dl suncokretova ulja
- 1 suhi kvasac
- 4 hrenovke
- 1 jaje
- sol
Priprema
- Umiješajte suhi kvasac u mlako mlijeko i ostavite sa strane 5 min. U zdjeli pomiješajte brašno, 1 žličicu soli, mlijeko sa kvascem i ulje.
- Zamijesite tijesto i ostavite pola sata da se diže. Tijesto razvaljajte na tanko i izrežite ga na trakice.
- Hrenovke izrežite na manje komade (ovisi o veličini kiflica). Oko svakog komada hrenovke omotajte trakicu tijesta.
- Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i na njega poslažite kiflice. Premažite ih razmućenim jajetom i posolite. Pecite kiflice oko 20 min na 180°C.
Dobar tek!