Mekane kiflice, varaždinski klipići, slasni kroasani ili slanci koji podsjećaju na djetinjstvo. Imamo ih sve, a na vama je samo da odaberete omiljenu vrstu peciva i na najfiniji način začinite dan.
Meke kiflice, brze ili one kojima je potrebno nešto više vremena, idealna su grickalice u baš svako doba.
Dodajte im maslac, jaje i vrhnje kako bi što duže ostale meke ili pak im dodajte ulja kako bi bile slasnije. Zaigrajte se nadjevima, pospite ih omiljenim kombinacijama sjemenki i navalite na fine tople kruščiće.
Slanci s preljevom od soli vraćaju nas u neke mlađe dane, a ovi po receptu Darka Kontina pravi su hit. Uspijevaju baš uvijek, a preljev od soli zaslužan je za dozu posebnosti.
Kroasane ne odbijamo baš nikad, pa nam se tako recept naše Nevene s bloga Mama Drama činio kao idealno štivo za dane kada nam se baš jede nešto lisnato, bogato i slasno.
Kupus kifle domaća su verzija francuskih kroasana koju, ako još niste, definitivno morate isprobati. Razlistani na najljepši mogući način, ovi su dizani zalogaji savršeno meki, masni i slasni.
Svatko tko je isprobao varaždinske klipiće kaže da natrag nema. Najmekši i najfiniji prutići od dizanog tijesta stižu upravo iz Varaždina. Ovaj smo recept isprobali nebrojeno mnogo puta i baš svaki put se oduševili. Najbolji dio, klipići ostaju meki i do tri dana. Genijalno!
Za brzinsku pripremu, birajte prutiće priprema kojih će vam oduzeti svega osam minuta. Ne vjerujete? Isprobajte i uvjerite se sami!
Dobar tek!