gastro postao
Dvadesetak minuta, dobra domaća slanina i tople kiflice već su na stolu. Kako? Jednostavnije ne može!
Ovi slasni zalogaji genijalna su ideja za doručak, uz ručak ili večeru, a bit će i odlično rješenje za nenajavljene goste. U kiflice možete upakirati baš sve. Mi smo se ovog puta odlučili za tanko rezanu slaninu zbog koje su kiflice još sočnije i ukusnije.
Kombinaciji svakako možete dodati i topljivi sir, a zatim sve zajedno dodatno začiniti omiljenim sjemenkama. Birajte između sezama, lana, kima, dodajte krupne soli i uživajte u još vrućim i tako jednostavnim domaćim kiflicama.
Potrebno vam je:
- 500 g brašna
- 1 čašica kiselog vrhnja
- 1 žličica kvasca
- 200 ml toplog mlijeka
- 70 ml ulja
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica soli
- Prstohvat šećera
Postupak pripreme:
- Kvasac najprije razmutite u toplom mlijeku s malo šećera. Pustite da stoji desetak minuta, pa pomiješajte s ostatkom sastojaka. Soljenje ostavite za kraj, kada ste već zamijesili tijesto. Tijesto bi trebalo biti meko, ali ne i ljepljivo. Po potrebi dodajte još brašna ili tekućine.
- Pustite da odstoji desetak minuta, a za to vrijeme upalite pećnicu na 200 stupnjeva, umutite jaje, pripremite sjemenke i punjenje.
- Tijesto podijelite na tri dijela i svaki dio razvaljajte u krug. Režite trokutiće, punite ih i zarolajte u kiflice.
- Kiflice prije pečenja premažite razmućenim jajem, pospite soli i sjemenkama.
- Pecite 15 minuta ili dok ne poprime boju.
Dobar tek!