gastro postao
Većinu posla za pripremu ovih štapića odradit će vaš mikser i pećnica.
Ovi jednostavni štapići sa sirom odlična su užina ili večera. Pripremite tijesto ranije kako bi se udvostručilo i ispecite ih neposredno prije posluživanja. Posložite ih na veliku drvenu dasku, stavite zdjelice s umacima po želji i oduševite društvo!
Lagana tekstura, miris parmezana i kremasti umaci su pobjednička kombinacija.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 3 dcl tople vode
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 čajna žličica šećera
- 2 čajne žličice soli
- 1 pakiranje suhog kvasca
- 50 g maslaca
- Češnjak u prahu
- Parmezan
Priprema:
- Izmiksajte vodu, šećer i kvasac. Pričekajte nekoliko minuta, a zatim dodajte brašno, sol i maslinovo ulje i nastavite miksati. Ako primijetite da je tijesto previše ljepljivo, dodajte žlicu brašna.
- Prekrijte zdjelu krpom i pustite da se tijesto digne. Obično je potrebno sat i pol da se udvostruči.
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Podijelite tijesto u dva dijela i svaki dio u 8 kuglica. Rukama oblikujte tijesto dok ne dobijete štapiće duge petnaestak centimetara i široke otprilike dva centimetra.
- Posložite ih na papir za pečenje i pecite 7-8 minuta. Izvadite ih i brzo premažite rastopljenim maslacem u koji ste stavili pola žličice soli i malo češnjaka u prahu. Završite ukusne štapiće naribanim parmezanom.
Dobar tek!