gastro postao
Proljetna delicija u punom će sjaju zasjati uz čitavu paletu slasnih jela. Odaberite svoje omiljeno pa navalite na zeleni tanjur dobrih okusa.
Tako jednostavno, a tako puno okusa, ovo će vas jelo naprosto oduševiti. Pripremite ga u većim količinama pa kombinirajte s hrskavim tostom, al dente kuhanom tjesteninom ili ga poslužite na vrućem odresku i gledajte kako nastaje čarolija. Osim sjajnih okusa, maslac od graška na tanjur će donijeti i osvježavajuću zelenu boju koja će svako jelo instantno podići.
Potrebno vam je:
- 400 g graška
- 120 g maslaca
- 2 mlada luka
- 1 žličica soli
- Prstohvat limunove korice
- Prstohvat papra
Priprema:
- Grašak skuhajte u posoljenoj vodi u manjoj posudi.
- Ocijedite ga i prebacite u hladnu vodu kako bi se prestao kuhati.
- Otopite žlicu maslaca pa dodajte sitno sjeckani luk i lagano pirjajte dok ne omekša, oko dvije minute.
- Sve zajedno prebacite u blender, začinite soli i paprom pa dodajte limunovu koricu i ostatak maslaca.
- Blendajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu.
- Ohladite i poslužite.
Dobar tek!