Recepti 03. travnja 2017.

Proljeće na tanjuru: Zeleni rižoto sa šparogama

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Fantastičan ručak koristi samo najbolje od proljeća te daje sjajne okuse u koje ćete se zaljubiti na prvi zalogaj...

Kombinacija najfinijih proljetnih plodova ukomponirana u sjajan i kremast rižoto sve je što jednom ponedjeljku treba. Pripremite ukusan i bogat ručak pa navalite na svoj tanjur pun proljeća. Zeleno povrće donijet će izgledom efektno jelo dok će okusi koje kombinacija donosi vrlo lako postati vaši omiljeni ovog proljeća.

Potrebno vam je:

  • 1 veći poriluk
  • 100 g sjeckanog komorača
  • 2 šalice riže
  • 450 g šparoga
  • 250 g graška
  • 200 ml bijelog vina
  • 600 ml temeljca
  • 1 žličica limunove korice
  • 2 žlice limunovog soka
  • 3 žlice parmezana
  • 2 žlice sjeckanog vlasca
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 2 žlice maslaca
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Maslinovo ulje zagrijte na tavi.
  2. Poriluk i komorač nasjeckajte pa ga bacite na ulje.
  3. Kuhajte oko pet do sedam minuta.
  4. Dodajte rižu pa pustite da se tostira.
  5. Dodajte vino.
  6. Kuhajte dok vino ne ispari, a zatim dodajte malo temeljca. Čim riža upije tekućinu, nadodajte još.
  7. Dok se riža kuha, šparoge očistite pa ih blanširajte u slanoj kipućoj vodi oko pet minuta.
  8. Nakon blanširanja ubacite ih u ledeno hladnu vodu.
  9. Nakon 15 minuta, u rižoto ubacite šparoge, grašak, limunovu koricu i sok, sol i papar.
  10. Kuhajte dok riža ne postane al dente.
  11. Maknite s vatre, dodajte maslac, peršin i vlasac pa sve zajedno dobro pomiješajte.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.