Recepti 21. veljače 2017.

Šarena paella s piletinom i kobasicom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zašto danas ne biste napravili paellu?

Paella je tipično španjolsko jelo od riže, povrća i mesa. Brzo se priprema, a u "jednom loncu" dobit ćete cijeli ručak!

Poslužite ju uz neku finu sezonsku salatu, poput matovilca i potočarke i uživajte u predivnim okusima koji podsjećaju na ljeto uz okuse vruće i tople Španjolske!

Ako želite, umjesto piletine možete koristiti i plodove mora pa tako napraviti morsku paellu

Paella sa svježim dagnjama | Author: Stockfood foto: Stockfood

Sastojci:

  • 110 g chorizo kobasice (ili neke druge)
  • 1 veći luk, nasjeckan
  • 1 žlica dimljene paprike
  • 1 žličica ljute mljevene paprike
  • 3 komada pilećih prsa, narezanih na kockice
  • Maslac
  • 300 g riže za paellu ili rižoto
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 1 crvena paprika, narezana na trakice
  • 100 g zelenih mahuna, prepolovljenih
  • 10 cherry rajčica, prepolovljenih
  • Sjeckano lišće peršina

Priprema:

  1.  Zagrijati lonac i kratko popržiti kobasicu da ispusti mast i dobije dobiju pa ju izvaditi.
  2. Na masti od kobasice popržiti luk dok ne omekša pa dodati dimljenu i ljutu mljevenu papriku i pirjati još par minuta da ispuste mirise i okuse
  3. Dodati piletinu na luk i sve zajedno pržiti nekoliko minuta -dok piletina ne omekša i više ne bude sirova pa ju izvaditi
  4. Dodati maslac u isti lonac i staviti rižu pa ju kratko popržiti na maslacu i zaliti temeljcem te kuhati 10 minuta
  5. U rižu staviti poprženu kobasicu, piletinu i dodati svježu nasjeckanu papriku, cherry i mahune te sve posoliti i popapriti
  6. Pustiti još 5 minuta da se kuha sve zajedno da riža omekša, ali ne previše
  7. Poslužiti posipano sjeckanim peršinom

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.