gastro postao
Zašto danas ne biste napravili paellu?
Paella je tipično španjolsko jelo od riže, povrća i mesa. Brzo se priprema, a u "jednom loncu" dobit ćete cijeli ručak!
Poslužite ju uz neku finu sezonsku salatu, poput matovilca i potočarke i uživajte u predivnim okusima koji podsjećaju na ljeto uz okuse vruće i tople Španjolske!
Ako želite, umjesto piletine možete koristiti i plodove mora pa tako napraviti morsku paellu.
Sastojci:
- 110 g chorizo kobasice (ili neke druge)
- 1 veći luk, nasjeckan
- 1 žlica dimljene paprike
- 1 žličica ljute mljevene paprike
- 3 komada pilećih prsa, narezanih na kockice
- Maslac
- 300 g riže za paellu ili rižoto
- 1 l pilećeg temeljca
- 1 crvena paprika, narezana na trakice
- 100 g zelenih mahuna, prepolovljenih
- 10 cherry rajčica, prepolovljenih
- Sjeckano lišće peršina
Priprema:
- Zagrijati lonac i kratko popržiti kobasicu da ispusti mast i dobije dobiju pa ju izvaditi.
- Na masti od kobasice popržiti luk dok ne omekša pa dodati dimljenu i ljutu mljevenu papriku i pirjati još par minuta da ispuste mirise i okuse
- Dodati piletinu na luk i sve zajedno pržiti nekoliko minuta -dok piletina ne omekša i više ne bude sirova pa ju izvaditi
- Dodati maslac u isti lonac i staviti rižu pa ju kratko popržiti na maslacu i zaliti temeljcem te kuhati 10 minuta
- U rižu staviti poprženu kobasicu, piletinu i dodati svježu nasjeckanu papriku, cherry i mahune te sve posoliti i popapriti
- Pustiti još 5 minuta da se kuha sve zajedno da riža omekša, ali ne previše
- Poslužiti posipano sjeckanim peršinom
Dobar tek!