Recepti 31. svibnja 2016.

Paella sa svježim dagnjama

Paella sa svježim dagnjama
gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li morske plodove ova paella bogata okusa će vas oduševiti!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1212

Umak

  • 100 ml ulje maslinovo
  • 25 ml alkoholni ocat
  • 3 kom rajčica, crvena
  • 4 režanj češnjak
  • 3 kom luk ,crveni
  • 6 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 mala žlica šafran
  • 0.50 mala žlica svježi timijan
  • 0.50 list menta
  • korijander
  • 1 vezica vlasac ( listovi)
  • 1 mala žlica slatka paprika
  • 1 mala žlica ljuta paprika

Paella

  • 1000 g dagnja
  • 100 g riža, polirana (ili brašno )
  • 2 šalica riblji temeljac
  • 200 g grašak zeleni, u zrnu
  • škampi

Priprema

  1. Sve sastojke za umak pomiješajte u blenderu.
  2. Skuhajte rižu u temeljcu pa joj dodajte dagnje i umak. Kuhajte 25 minuta pa dodajte graška, prema želji, i škampe. Kuhajte dok sve ne omekša.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.