gastro postao
Volite li morske plodove ova paella bogata okusa će vas oduševiti!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1212
Umak
- 100 ml ulje maslinovo
- 25 ml alkoholni ocat
- 3 kom rajčica, crvena
- 4 režanj češnjak
- 3 kom luk ,crveni
- 6 kom paprika, žuta (mesnata)
- 1 mala žlica šafran
- 0.50 mala žlica svježi timijan
- 0.50 list menta
- korijander
- 1 vezica vlasac ( listovi)
- 1 mala žlica slatka paprika
- 1 mala žlica ljuta paprika
Paella
- 1000 g dagnja
- 100 g riža, polirana (ili brašno )
- 2 šalica riblji temeljac
- 200 g grašak zeleni, u zrnu
- škampi
Priprema
- Sve sastojke za umak pomiješajte u blenderu.
- Skuhajte rižu u temeljcu pa joj dodajte dagnje i umak. Kuhajte 25 minuta pa dodajte graška, prema želji, i škampe. Kuhajte dok sve ne omekša.
Izvor Skuhatćute