gastro postao
Ovaj tost najbolja je stvar koju ćete danas vidjeti, a zatim i pripremiti: Jamie Oliver na vaš stol donosi zeleni Popaj tost od špinata!
Špinat, šunka, sir i jaja odlična su kombinacija u brojnim jelima, a sudeći prema receptu genijalnog televizijskog chefa Jamieja Olivera bit će i odličan doručak. Pomiješajte ih sve zajedno, namažite na tost pa zapecite u pećnici. Jamie je ovom jelu dodao i svježi sir kao podlogu za nadjev od špinata i na kraju sve zalio maslinovim uljem. Povedite se primjerom planetarno popularnog chefa pa se zaigrajte spajanjem sastojaka na samo svoj način.
Potrebno vam je:
- Kruh
- 2 jaja
- 100 g špinata
- 100 g topljivog sira
- 50 g šunke
- 2 žlice mlijeka
- Maslac
- Sol, papar
Priprema:
- Špinat blanširajte, ocijedite i ubacite u blender.
- Dodajte jaja i mlijeko pa kratko blendajte dok ne dobijete gustu smjesu.
- Začinite soli i paprom.
- Šunku nasjeckajte na sitne komadiće, a sir naribajte.
- Kruh narežite na ploške i premažite maslacem.
- Na svaku šnitu kruha dodajte nadjev od špinata pa pospite šunkom i sirom.
- Pecite na 180 stupnjeva nekoliko minuta ili bacite na tavu pa poklopljeno pecite oko dvije minute.
Cijeli recept pročitajte na službenoj Jamie Oliver stranici. Dobar tek!