Špajza 04. ožujka 2017.

Apsolutni hit: Fenomen zvan - avokado tost!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svijet je posljednjih godinu dana poludio za novotarijom zvanom avokado na kruhu. Popularnost avokada naglo je porasla, svi su odjednom poželjeli biti zdravi i istovremeno objavljivati fotografije svojih super fotogeničnih obroka na Instagramu

Uživanje u hrani spremljenoj kod kuće dobilo je neko sasvim drugo značenje. Ono više ne znači samo eksploziju okusa u vašim ustima, sada to znači i lijep tanjur koji će sve vaše prijatelje na društvenim mrežama učiniti ljubomornima. Tost s avokadom pokazao se kao idealna prilika za još veći rast takvog načina uživanja u hrani.

Kada govorimo o avokado tostu govorimo točno o onome što mislite. Tostiranom kruhu premazanim ili tek nadjevenim dovoljno zrelim avokadom. Stvar postaje nešto kompliciranija kada se tom novom gastronomskom hitu dodaju elementi poput različitog i, vrlo važno, što šarenijeg povrća, riba, začini ili umaci. 
 


Sirni namaz, maslinovo ulje, bademi, slanina i feta sir, jaja, limun i rajčica, bosiljak i kopar, jagode i banane, pa čak i čips. Sve to postaje dio običnog tosta ne bi li se on učinio što privlačnijim ljudima koji ga nikada neće dobiti priliku okusiti.

Tvore se kreacije i stvaraju fotografije tosta za cijeli život. News feedovi su opet lijepi, svi nam ponovno zavide. Avokado tost  još je jednom pobijedio!

Naravno, o ukusima se ne raspravlja. Prilikom googlanja o avokado tostu naišli smo na brojne rasprave koje se svode na pitanje okusa ovakvih obroka. Može li avokado zbilja biti toliko dobar kao što izgleda?

Zbilja, ukusi se razlikuju. Dok će neki reći kako je kremoznost avokada začinjenog tek bazičnim začinima nešto najljepše što vas ujutro može dočekati na stolu, drugi će to pobiti tvrdnjom da avokado tost zaista izgleda lijepo, ali to je sve.

 

 

Feeling the green love 💚🥑 @anahatapat #realfood #avocadotoast #eatgreen #peacefulplate #elevatedeats

A post shared by Penni Shelton (@realfoodrehab) on


Opravdana popularnost ili ne, avokado tost zasigurno je već osvojio srca zaljubljenika u gastronomiju i ne planira ih tako lako pustiti. Čini se kako ćemo ga još dugo gledati na Instagramu, čuditi se njegovoj popularnosti i kroz njega braniti zakone zdravog načina života.

A vi, jeste li već isprobali avokado tost?
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.