Mislim da postoji posebna ljubav između te četiri namirnice. Odlično se druže i u parovima, ali kada mi treba malo više energije spomenuta kombinacija mi spašava dan.
Losos uglavnom biram tanko rezani i dimljeni a avokado pazim da je zreo. Jaja uvijek nabavljam domaća i u ovom receptu sam ih pripremila s malo svježeg sira. Primijetit ćete još jedan zanimljiv dodatak koji će u potpunosti zaokružiti cijelu priču. Radi se o pekmezu od limuna.
Limun i avokado su kao dvoje prijatelja koje se nisu dugo vidjeli. Zasebno su jednako zanimljivi, ali kada ih spojite osjetite tu posebnu kemiju.
Za najbolji tost s lososom i avokadom će vam trebati:
- 6-8 listića tanko rezanog lososa
- 4 jaja
- 6 žlice svježeg sira
- 1/2 avokada
- 4 žličice pekmeza od limuna
- 4 kriške tosta
- Žlica maslinovog ulja
- sol i papar
*sastojci za dvije osobe
Priprema:
1. Tost lagano prepeći na obje strane.
2. Jaja mutilicom umutiti zajedno sa svježim sirom i malo soli.
3. Na maslinovom ulju, uz miješanje pripremiti kajganu od jaja i sira.
4. Kajganu rasporediti na kriške tosta.
5. Losos rasporediti na kajganu.
6. Avokado narezati na tanke ploške i poslagati na losos.
7. Na vrh avokada ravnomjerno rasporediti po žličicu pekmeza od limuna i malo papra.
Moj pekmez od limuna u receptu je Jam Lemon od ljudi koji rade super piva i zovu se Visibaba Pivo. Njih već znate po šašavim nazivima piva poput Janis Hoplin, John Lemon i Bob Barley. Probala sam i uvijek im rasprodanu, Pivoladu.
Pivolada je namaz od pive i pojela se na žlicu pa nije stigla u nijedan recept. Možda iduća teglica uspije doživjeti svoj post, ali ne mogu ništa obećati.
Do sljedećeg posta, ostanite fini i kreativni uz Oh Fudge.
Anamariju, odnosno Oh fudge, možete pratiti na stranici, instagramu te facebooku.