gastro postao
Desert u čaši koji ne traži uključivanje pećnice, a možete ga jesti udvoje!
Ovo je jedan od onih slojevitih slastica posluženih u čaši koje jedete žlicom bez grižnje savjesti!
Bez glutena je, s tamnim kakao prahom i voćem po izboru - predlažemo višnje!
Okusom i izgledom, ovaj desert neodoljivo podsjeća na popularnu Schwarzwald tortu tako da će svi ljubitelji iste biti oduševljeni s obzirom na to da s ovim desertom dobivate nešto vrlo slično istoj, a bez puno muke!
Sastojci i priprema:
- 1 veći avokado
- 4 banane, oguljene i zamrznute
- 4 velike žlice kakao praha
- 2 datulje
- 1/4 žličice cimeta
- 500 ml punomasnog kokosovog mlijeka, ohlađenog
- 1/2 žličice ekstrakta od vanilije
- 1 žlica javorovog sirupa
- 200 g višanja
- Priprema: Avokado, banane, 4 žlice kakaa, datulje i cimet izmiksati u blenderu dok ne dobijete vrlo glatku smjesu, poput moussea. Kokosovo mlijeko izmiksati električnim mikserom u šlag, pomiješati javorov sirup i vaniliju i miksati još nekoliko minuta. U čašu poslagati u slojevima smjesu s avokadom i bananama, pa sloj višanja, pa šlag od kokosovog mlijeka i tako nekoliko slojeva dok se sastojci ne potroše. Smjesa je dovoljna za dvije čaše, ali možete ju poslužiti u jednoj većoj i jesti s nekom dragom osobom.