gastro postao
Tuna, sir i fino povrće najbolji su recept za raskošan ručak.Najfinije jutro može započeti!
Grillajte kruh do savršene hrskavosti, dodajte nadjev od tune koje ste začinili limunom, a kombinaciju podignite krupnije sjeckanim lukom. Svježa paprika bit će odličan dodatak sendviču, a želite li dodatno začiniti stvar, dodajte i prstohvat čilija. Žlica kukuruza, dobar sir i nevjerojatno bogat doručak je spreman. Za zdraviju varijantu dodajte i koju krišku avokada pa zahrskajte na najukusniji način.
Potrebno vam je:
- 4 veće kriške kruha
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 konzerva tune
- 1 svježa paprika
- 1 žlica limunovog soka
- 1 manja glavica luka
- 100 g ribanog sira
- 1 žlica sjeckanog peršina
- Šaka kukuruza
- Nekoliko maslina
- Malo limunove korice
Priprema:
- Kriške kruha premažite maslinovim uljem pa ih stavite na papir za pečenje.
- Pecite oko pet minuta na 200 stupnjeva.
- Za to vrijeme u posudi pomiješajte tunu, limunovu koricu i sok.
- Ubacite sjeckanu papriku i luk i dodajte masline.
- Izvadite kruh, stavite nadjev na kruh, pospite sirom pa pecite još koju minutu dok se sir ne otopi.
- Izvadite iz pećnice i pospite peršinom.
Dobar tek!