Recepti 22. veljače 2017.

Totalno drugačiji tuna sendvič za apsolutni jutarnji užitak

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tuna, sir i fino povrće najbolji su recept za raskošan ručak.Najfinije jutro može započeti!

Grillajte kruh do savršene hrskavosti, dodajte nadjev od tune koje ste začinili limunom, a kombinaciju podignite krupnije sjeckanim lukom. Svježa paprika bit će odličan dodatak sendviču, a želite li dodatno začiniti stvar, dodajte i prstohvat čilija. Žlica kukuruza, dobar sir i nevjerojatno bogat doručak je spreman. Za zdraviju varijantu dodajte i koju krišku avokada pa zahrskajte na najukusniji način.

Potrebno vam je:

  • 4 veće kriške kruha
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 konzerva tune
  • 1 svježa paprika
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 manja glavica luka
  • 100 g ribanog sira
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • Šaka kukuruza
  • Nekoliko maslina
  • Malo limunove korice

Priprema:

  1. Kriške kruha premažite maslinovim uljem pa ih stavite na papir za pečenje.
  2. Pecite oko pet minuta na 200 stupnjeva.
  3. Za to vrijeme u posudi pomiješajte tunu, limunovu koricu i sok.
  4. Ubacite sjeckanu papriku i luk i dodajte masline.
  5. Izvadite kruh, stavite nadjev na kruh, pospite sirom pa pecite još koju minutu dok se sir ne otopi.
  6. Izvadite iz pećnice i pospite peršinom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.