Recepti 03. veljače 2017.

Savršen tost prekriven ciklom i rastopljenim sirom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako se nismo tome nadali, cikla i brie su divan spoj!

Kuhana cikla i rastopljeni kremasti i mirisni brie, divno se sljubljuju s preprženim tostom

Poznata po svojim zdravim sastojcima, poput željeza, folne kiseline i vitamina C, ova namirnica preporučuje se jesti zimi. Za tost ju samo kratko kuhajte da malo omekša, ali ne da se prekuha, jer će se time izgubiti i njena zdrava svojstva. Možete probati staviti i kiselu ciklu, ali time će kiselost preuzeti okuse. 

Ako pak niste ljubitelj brie sira, zbog njegova intenzivnog okusa, možete ga zamijeniti nekim drugim sirom, poput gorgonzole.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 4 komada raženog kruha
  • 2 češnja češnjaka, zdrobljena
  • 400 g kuhane cikle, narezane na tanke ploškice
  • 200 g brie sira, narezanog na ploškice
  • Svježe mljeveni papar
  • Sol
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Na zagrijanoj tavi, popržiti kruh dok ne dobijete željenu zapečenost - ali samo s jedne strane
  2.  Netostiranu stranu kruha dobro istrljati češnjakom i maslinovim uljem
  3. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  4. Po kruhu namazanom češnjakom i uljem, poslagati ploškice cikle i na njih staviti sir; posoliti i popapriti te staviti u zagrijanu pećnicu na nekoliko minuta - da se sir rastopi
  5. Poslužiti toplo!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.