Kuhana cikla i rastopljeni kremasti i mirisni brie, divno se sljubljuju s preprženim tostom!
Poznata po svojim zdravim sastojcima, poput željeza, folne kiseline i vitamina C, ova namirnica preporučuje se jesti zimi. Za tost ju samo kratko kuhajte da malo omekša, ali ne da se prekuha, jer će se time izgubiti i njena zdrava svojstva. Možete probati staviti i kiselu ciklu, ali time će kiselost preuzeti okuse.
Ako pak niste ljubitelj brie sira, zbog njegova intenzivnog okusa, možete ga zamijeniti nekim drugim sirom, poput gorgonzole.
Sastojci:
- 4 komada raženog kruha
- 2 češnja češnjaka, zdrobljena
- 400 g kuhane cikle, narezane na tanke ploškice
- 200 g brie sira, narezanog na ploškice
- Svježe mljeveni papar
- Sol
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Na zagrijanoj tavi, popržiti kruh dok ne dobijete željenu zapečenost - ali samo s jedne strane
- Netostiranu stranu kruha dobro istrljati češnjakom i maslinovim uljem
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Po kruhu namazanom češnjakom i uljem, poslagati ploškice cikle i na njih staviti sir; posoliti i popapriti te staviti u zagrijanu pećnicu na nekoliko minuta - da se sir rastopi
- Poslužiti toplo!
Dobar tek!