gastro postao
Ručak koji će se svidjeti baš svakom!
Ako se vraćate kasno s posla i ne znate što skuhati, predlažemo ovo jednostavno, a ukusno jelo koje ćete brzo pripremiti,a vjerujemo, još brže pojesti!
Ako baš i niste ljubitelj gorgonzole, možete umjesto nje koristiti neko masnije vrhnje s krem sirom. No, nama miris gorgonzole savršeno pristaje uz pečena pileća prsa.
Uz ovo jelo, sjajno će se složiti svježa sezonska salata, poput endivije ili matovilca.
Sastojci:
- 500 g gotovih njoka
- 500 g pilećih prsa, narezanih na filete
- Sol, papar, kurkuma
- Ulje
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 150 g gorgonzole dolce
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- Sjeckani svježi peršin
Priprema:
- Meso posoliti i popapriti te posipati kurkumom; na zagrijanoj tavi ispeći meso tako da s obje strane dobije lijepu, rumenu boju; izvaditi meso na tanjur. Na preostalom ulju gdje se peklo meso, popržiti luk dok ne dobije boju i omekša
- Njoke skuhati prema uputama na pakiranju i ocijediti ih; pokapati s malo ulja pa natrgati ili narezati gorgonzolu, dodati luk i vrhnje za kuhanje; sve dobro promiješati i staviti 3 - 4 minute na najmanju vatru da se gorgonzola rastopi
- Poslužiti toplo uz pripremljenu sezonsku salatu i posipati sjeckanim peršinom
Dobar tek!