Špajza 17. siječnja 2017.

Vrhunski: Njoki s gorgonzolom i piletinom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ručak koji će se svidjeti baš svakom!

Ako se vraćate kasno s posla i ne znate što skuhati, predlažemo ovo jednostavno, a ukusno jelo koje ćete brzo pripremiti,a vjerujemo, još brže pojesti!

Ako baš i niste ljubitelj gorgonzole, možete umjesto nje koristiti neko masnije vrhnje s krem sirom. No, nama miris gorgonzole savršeno pristaje uz pečena pileća prsa.

Uz ovo jelo, sjajno će se složiti svježa sezonska salata, poput endivije ili matovilca.

Sastojci:

  • 500 g gotovih njoka
  • 500 g pilećih prsa, narezanih na filete
  • Sol, papar, kurkuma
  • Ulje
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 150 g gorgonzole dolce
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • Sjeckani svježi peršin

Priprema:

  1. Meso posoliti i popapriti te posipati kurkumom; na zagrijanoj tavi ispeći meso tako da s obje strane dobije lijepu, rumenu boju; izvaditi meso na tanjur. Na preostalom ulju gdje se peklo meso, popržiti luk dok ne dobije boju i omekša
  2. Njoke skuhati prema uputama na pakiranju i ocijediti ih; pokapati s malo ulja pa natrgati ili narezati gorgonzolu, dodati luk i vrhnje za kuhanje; sve dobro promiješati i staviti 3 - 4 minute na najmanju vatru da se gorgonzola rastopi
  3. Poslužiti toplo uz pripremljenu sezonsku salatu i posipati sjeckanim peršinom

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.