Recepti 11. siječnja 2017.

Kremasti špinat na potpuno drugačiji način

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Špinat nikad nije bio ukusniji. Isprobajte ga na posve drugačiji način pa se ukusno iznenadite.

Svi se mi dobro sjećamo špinata na mlijeku. Neki kao omiljenog, a neki kao manje dragog jela. Danas vam donosimo recept za sjajan kremasti špinat kojeg će garantirano voljeti baš svi. Umjesto mlijeka poslužit će vam krem sir, a parmezan će stvoriti finu koricu na vrhu. Možete koristiti smrznuti ili svježi špinat, a koristite li svježi svakako ga najprije kratko blanširajte. Postupak je jednostavan, ubacite sve u blender pa u posudu za pečenje, pospite parmezanom i zapecite. Poslužite uz nezamjenjivi pire krumpir.

Potrebno vam je:

  • 250 g špinata
  • 150 g krem sira
  • 3 žlice otopljenog maslaca
  • 2 žlice parmezana
  • 1 režanj češnjaka
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Posudu za pečenje premažite maslacem.
  3. Ako koristite zamrznuti špinat, odmrznite ga prema uputama na pakiranju.
  4. Ubacite sve sastojke osim parmezana u blender pa ih dobro povežite.
  5. Prebacite ih u posudu za pečenje i pospite parmezanom.
  6. Pecite oko 20 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.