gastro postao
Špinat nikad nije bio ukusniji. Isprobajte ga na posve drugačiji način pa se ukusno iznenadite.
Svi se mi dobro sjećamo špinata na mlijeku. Neki kao omiljenog, a neki kao manje dragog jela. Danas vam donosimo recept za sjajan kremasti špinat kojeg će garantirano voljeti baš svi. Umjesto mlijeka poslužit će vam krem sir, a parmezan će stvoriti finu koricu na vrhu. Možete koristiti smrznuti ili svježi špinat, a koristite li svježi svakako ga najprije kratko blanširajte. Postupak je jednostavan, ubacite sve u blender pa u posudu za pečenje, pospite parmezanom i zapecite. Poslužite uz nezamjenjivi pire krumpir.
Potrebno vam je:
- 250 g špinata
- 150 g krem sira
- 3 žlice otopljenog maslaca
- 2 žlice parmezana
- 1 režanj češnjaka
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Posudu za pečenje premažite maslacem.
- Ako koristite zamrznuti špinat, odmrznite ga prema uputama na pakiranju.
- Ubacite sve sastojke osim parmezana u blender pa ih dobro povežite.
- Prebacite ih u posudu za pečenje i pospite parmezanom.
- Pecite oko 20 minuta.
Dobar tek!