Recepti 28. rujna 2016.

Mama, što ima za ručak? Špinat na mlijeku...

Špinat na mlijeku
gastro postao gastro.24sata.hr
Špinat na mlijeku ili s maslinovim uljem odličan je izvor folne kiseline, a nas nekako trenutno vraća u djetinjstvo. Neka digne ruku tko ga tada nije voljeo!

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 145

Potrebno vam je

  • 1000 g španjak špinak
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • sol

Priprema

  1. Skuhajte špinat u posoljenoj vodi (približno deset minuta). Kada je kuhan ocijedite ga i stavite na dasku za rezanje i usitnite nožem.
  2. Napravite zapršku tako da na ulju popržite brašno dok ne dobije zlatnu boju. Potom polako dolijte 1 dl mlijeka uz neprestano miješanje.
  3. Zatim dodajte špinat i podlijevajte preostalim mlijekom uz neprestano miješanje.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.