gastro postao
Špinat na mlijeku ili s maslinovim uljem odličan je izvor folne kiseline, a nas nekako trenutno vraća u djetinjstvo. Neka digne ruku tko ga tada nije voljeo!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 145
Potrebno vam je
- 1000 g španjak špinak
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
- sol
Priprema
- Skuhajte špinat u posoljenoj vodi (približno deset minuta). Kada je kuhan ocijedite ga i stavite na dasku za rezanje i usitnite nožem.
- Napravite zapršku tako da na ulju popržite brašno dok ne dobije zlatnu boju. Potom polako dolijte 1 dl mlijeka uz neprestano miješanje.
- Zatim dodajte špinat i podlijevajte preostalim mlijekom uz neprestano miješanje.