Špajza 01. prosinca 2016.

Čuvajte zdravlje: Kako pravilno smrznuti špinat

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Špinat je namirnica u kojoj bismo voljeli uživati čitave godine, a pomoću jednostavnih uputa sada je to moguće.

Kako bi što u ukusnim kremastim umacima, pogačama, savijačama, punjenjima i prilozima od špinata uživali što duže, dovoljno je da pratite jednostavne upute.

Sačuvajte najbolje od špinata tako da ga najprije dobro operete, a zatim ubacite u kipuću vodu. Pustite da se blanšira tek minutu ili dvije, dok ne povene. Brzinski ga izvadite iz kipuće vode i ubacite u hladnu kupku koju ste pripremili od vode i leda kako bi zaustavili kuhanje. Ocijedite ga, a zatim ga prebacite na dasku za rezanje. Nasjeckajte ga na željenu veličinu pa od njega oblikujte kuglice. Ubacite ih u vrećicu za zamrzavanje i vadite po potrebi.

Špinat na mlijeku | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Blanširani i sjeckani špinat možete smrznuti i u jednom komadu, no to će vam otežati odmrzavanje manjih količina. Smrzavanjem više manjih komadića olakšat ćete si pripremu više različitih jela.

Smrznuti špinat prije pripreme možete jednostavno ubaciti u jela koja se već krčkaju na štednjaku i pustiti ga da se otopi sam. Koji god način odabrali, jedno je sigurno - uživanje u zdravom i finom špinatu čitave godine je zagarantirano!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.