Kako bi što u ukusnim kremastim umacima, pogačama, savijačama, punjenjima i prilozima od špinata uživali što duže, dovoljno je da pratite jednostavne upute.
Sačuvajte najbolje od špinata tako da ga najprije dobro operete, a zatim ubacite u kipuću vodu. Pustite da se blanšira tek minutu ili dvije, dok ne povene. Brzinski ga izvadite iz kipuće vode i ubacite u hladnu kupku koju ste pripremili od vode i leda kako bi zaustavili kuhanje. Ocijedite ga, a zatim ga prebacite na dasku za rezanje. Nasjeckajte ga na željenu veličinu pa od njega oblikujte kuglice. Ubacite ih u vrećicu za zamrzavanje i vadite po potrebi.
Blanširani i sjeckani špinat možete smrznuti i u jednom komadu, no to će vam otežati odmrzavanje manjih količina. Smrzavanjem više manjih komadića olakšat ćete si pripremu više različitih jela.
Smrznuti špinat prije pripreme možete jednostavno ubaciti u jela koja se već krčkaju na štednjaku i pustiti ga da se otopi sam. Koji god način odabrali, jedno je sigurno - uživanje u zdravom i finom špinatu čitave godine je zagarantirano!