Špajza 17. studenoga 2016.

Nezamislivo dobra pita od mladog špinata

foto: thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite mladi špinat koji već sad možete pronaći na tržnici pa pripremite neodoljivu, posve drugačiju pitu od špinata.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 487

Tijesto

  • 1.5 šalica glatkog brašna
  • 1 žlica kadulje
  • 1 žlica maslaca

Potrebno vam je

  • 150 g mladog špinata
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice ružmarina
  • 1 šalica ricotte
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 šalica goude, punomasnog sira
  • 0.25 šalice dunje (mesnati dio)
  • 2 kom jaja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, kadulju, sol i papar pa dodajte maslac vilicom. Sve dobro pomiješajte. Ulijte dovoljno vode pa sve umijesite u tijesto. Mijesite dok ne dobijete jednoličnu smjesu pa umotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.
  2. Za to vrijeme u dubljoj tavi ugrijte ulje pa dodajte ružmarin i češnjak. Pržite pola minute te ubacite špinat i malo vode. Kuhajte dok špinat ne uvene. Ostavite sa strane da se malo ohladi. U velikoj posudi pomiješajte ricottu, topljivi sir, dunju, žlicu istučenih jaja i muškatni oraščić. Sitno nasjeckajte špinat i sve dobro pomiješajte uz dodatak soli i papra.
  3. Ugrijte pećnicu na 200°C. Namasite lim za pečenje pa razvaljajte 3/4 tijesta. Nadjenite tijesto. Pecite pola sata.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.