Špajza 17. studenoga 2016.

Nezamislivo dobra pita od mladog špinata

thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite mladi špinat koji već sad možete pronaći na tržnici pa pripremite neodoljivu, posve drugačiju pitu od špinata.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 487

Tijesto

  • 1.5 šalica glatkog brašna
  • 1 žlica kadulje
  • 1 žlica maslaca

Potrebno vam je

  • 150 g mladog špinata
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice ružmarina
  • 1 šalica ricotte
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 šalica goude, punomasnog sira
  • 0.25 šalice dunje (mesnati dio)
  • 2 kom jaja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, kadulju, sol i papar pa dodajte maslac vilicom. Sve dobro pomiješajte. Ulijte dovoljno vode pa sve umijesite u tijesto. Mijesite dok ne dobijete jednoličnu smjesu pa umotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.
  2. Za to vrijeme u dubljoj tavi ugrijte ulje pa dodajte ružmarin i češnjak. Pržite pola minute te ubacite špinat i malo vode. Kuhajte dok špinat ne uvene. Ostavite sa strane da se malo ohladi. U velikoj posudi pomiješajte ricottu, topljivi sir, dunju, žlicu istučenih jaja i muškatni oraščić. Sitno nasjeckajte špinat i sve dobro pomiješajte uz dodatak soli i papra.
  3. Ugrijte pećnicu na 200°C. Namasite lim za pečenje pa razvaljajte 3/4 tijesta. Nadjenite tijesto. Pecite pola sata.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.