Recepti 19. svibnja 2018.

Doručak i desert: Sočan kruh s jagodama

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kruh s jagodama i bademima je mali užitak koji si jednostavno morate priuštiti...

Požurite do prvog štanda s domaćim jagodama i počastite sebe i svoje najmilije sočnim kruhom.

U smjesu možete dodati i ekstrakt vanilije, koricu limuna, nasjeckanu čokoladu ili druge orašaste plodove po želji.

 

Možda vas zanima... Kako napraviti brzu kremu od jagoda? Recepti

 

Sastojci:

  • 500 g jagoda
  • 400 g glatkog brašna
  • 350 g šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica sode
  • 250 ml ulja
  • 4 jaja
  • 80 g nasjeckanih badema

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Premažite maslacem kalup za kruh (cca 25x10 cm).
  2. Narežite jagode, pospite ih s malo šećera i stavite sa strane.
  3. Pomiješajte brašno, šećer, cimet, sol i sodu u jednoj posudi.
  4. Jaja izmiksajte, dodajte ulje i jagode. Dobro promiješajte, a zatim dodajte smjesu brašna, bademe i sjedinite smjese uz pomoć drvene žlice.
  5. Pecite 40-50 minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista. Pričekajte da se ohladi prije posluživanja.

 

Možda vas zanima... Isprobaj osvježavajuću limunadu s jagodama Recepti

 

Uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.