gastro postao
Kruh s jagodama i bademima je mali užitak koji si jednostavno morate priuštiti...
Požurite do prvog štanda s domaćim jagodama i počastite sebe i svoje najmilije sočnim kruhom.
U smjesu možete dodati i ekstrakt vanilije, koricu limuna, nasjeckanu čokoladu ili druge orašaste plodove po želji.
Sastojci:
- 500 g jagoda
- 400 g glatkog brašna
- 350 g šećera
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica soli
- 1 žličica sode
- 250 ml ulja
- 4 jaja
- 80 g nasjeckanih badema
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Premažite maslacem kalup za kruh (cca 25x10 cm).
- Narežite jagode, pospite ih s malo šećera i stavite sa strane.
- Pomiješajte brašno, šećer, cimet, sol i sodu u jednoj posudi.
- Jaja izmiksajte, dodajte ulje i jagode. Dobro promiješajte, a zatim dodajte smjesu brašna, bademe i sjedinite smjese uz pomoć drvene žlice.
- Pecite 40-50 minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista. Pričekajte da se ohladi prije posluživanja.
Uživajte!