gastro postao
Ne postoji osoba na svijetu koja ne voli palačinke. Svi imamo omiljeni namaz za palačinke kao i način motanja. A što je bolje od jedne palačinke? Mi imamo odgovor - bolja je torta od palačinki.
Tako jednostavna i sočna torta za svaku prigodu. Možete kombinirati više punjenja ili ostati vjerni onom čokoladnom. Danas predlažemo odličnu kombinaciju voća i čokolade.
Potrebno vam je:
- 300 g brašna
- 3 jaja
- 350 ml mlijeka
- 100 ml mineralne vode
- ½ žličice soli
- 1 žličica šećera
- 1 žličica ulja
- džem od maline
Čokoladna krema:
- 500 ml vrhnja za šlag
- 500 g čokolade za kuhanje
Priprema:
- Prvo pjenasto umutite jaja, dodajte mlijeko, mineralnu, ulje, sol i šećer. Dobro promiješajte.
- Postepeno dodajte brašno konstantno miješajući dok se sve ne sjedini. Ostavite da odstoji dok ne pripremite kremu od čokolade
- U posudi na laganoj vatri zagrijte vrhnje za slag, dodajte čokoladu i miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
- Tavu za palačinke stavite na vatru. Kada je tava zagrijana, nauljite ju i pecite palačinke.
- Slažite tortu dok pečete palačinke naizmjence mažući čokoladnu kremu, džem od maline i tako sve dok ne potrošite palačinke.
- Pospite kakaom ili ostatkom čokoladne kreme po želji. Pustite da se ohladi prije rezanja.
Uživajte!