gastro postao
Ispecite, zapecite i prepustite se
Iako su zapečene palačinke sa sirom jelo koje su još naše bake spremale, ni danas nije pao u zaborav pa vas podsjećamo na jednu od omiljenijih slatkih kombinacija. S palačinkama nikad ne možete pogriješiti, a punjenje sa svježim sirom i preljev od vrhnja podsjetili su nas koliko ih obožavamo. Porcije slobodno "pojačajte" jer nestaju u trenu.
Potrebno vam je:
- 500 g glatkog brašna
- 1 jaje
- 3 dcl kravljeg mlijeka
- 1 žlica šećera
- sol
Punjenje:
- 500 g svježeg posnog sira
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 4 žlice šećera
Preljev:
- 180 g kiselog vrhnja
- 1 jaje
- 2 žlice šećera
Priprema:
- Pomiješati sastojke za tijesto i napraviti glatku smjesu.
- Ispeći palačinke i pustiti ih da se ohlade. Zatim pomiješati sastojke za punjenje i dobro ih izmiješati, po želji dodati grožđice.
- Ispečene palačinke napuniti smjesom od sira i zarolati ih te ih posložiti u lim za pečenje.
- Palačinke premazati smjesom kiselog vrhnja, jaja i vanilin šećera i peći dok ne porumene.
Dobar tek!