gastro postao
Zobene pahuljice ubaci u blender, dodaj bademe, napravi domaće brašno pa ga pomiješaj s ostatkom namirnica i upusti se u pripremu zdravih palačinkica...
Zdravija i aromatičnija varijanta palačinki idealna je za doručak, slatki ručak i večeru. Zbog dodatka bademovog brašna, ove će palačinke imati orašaste arome, a dodaš li ekstrakt vanilije okus će biti još bolji!
Zobeno i bademovo brašno možeš napraviti sama tako da u blender ubaciš zobene pahuljice i bademe i usitniš ih dok ne dobiješ brašno. Prije upotrebe možeš ga prosijati, no zadrže li se u brašnu komadići, ne brini, to neće utjecati na konzistenciju palačinki.
Umjesto šećera, koristiti možeš med, agavin ili javorov sirup.
Zobene palačinke s bademima
Sastojci:
- 50 g zobenog brašna
- 50 g bademovog brašna
- 3 žlice bijelog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 jaje
- 250 ml mlijeka
- Šećer ili med
- Prstohvat soli
- Kokosovo ili suncokretovo ulje
Postupak pripreme:
- U posudi pomiješaj zobeno, bademovo i obično brašno, prašak za pecivo, sol, jaje i mlijeko.
- Miksaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu bez grudica.
- Smjesu ostavi da odmara oko 10 minuta.
- Na tavi zagrij kokosovo ulje, dodaj dio smjese pa peci dok se ne pojave mjehurići.
- Preokreni palačinku i peci još kratko.
- Postupak ponavljaj dok ne potrošiš smjesu, a zatim palačinke serviraj uz preljev po želji.