Recepti 6893 prikaza 17. veljače 2018.

Zdravije i još finije: Zobene palačinke s bademima

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zobene pahuljice ubacite u blender, dodajte im bademe, napravite domaće brašno, pa ga pomiješajte s ostatkom namirnica i upustite se u pripremu aromatičnih i tako ukusnih zdravih palačinki.

Zdravija i aromatičnija varijanta palačinki idealna je za doručak, slatki ručak i večeru. Zbog dodatka bademovog brašna, ove će palačinke imati orašaste arome, a dodate li im ekstrakt vanilije, okusi će biti još slađi.

 

palacinke s visnjama_lid.jpg Možda vas zanima... Par trikova za savršene palačinke Špajza

 

Zobeno i bademovo brašno možete napraviti sami tako da u blender ubacite zobene pahuljice i bademe i usitnite ih dok ne dobijete brašno. Prije upotrebe možete ga prosijati, no zadrže li se u vašem brašnu komadići, ne brinite, to neće utjecati na konzistenciju palačinki.

Umjesto šećera, koristiti možete med, agavin ili javorov sirup. Palačinke pak možete preliti čokoladnim ili voćnim umacima, medom i različitim sirupima.

 

Možda vas zanima... Američke palačinke s limunom i makom Kolumne

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 50 g zobenog brašna
  • 50 g bademovog brašna
  • 3 žlice bijelog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 250 ml mlijeka
  • Šećer ili med
  • Prstohvat soli
  • Kokosovo ili suncokretovo ulje

Postupak pripreme:

  1. U posudi pomiješajte zobeno, bademovo i obično brašno, prašak za pecivo, sol, jaje i mlijeko.
  2. Miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu bez grudica.
  3. Smjesu ostavite da odmara oko 10 minuta.
  4. Na tavi zagrijte kokosovo ulje, dodajte dio smjese, pa pecite dok se ne pojave mjehurići.
  5. Preokrenite palačinku i pecite još kratko.
  6. Postupak ponavljajte dok ne potrošite smjesu, a zatim ih začinite preljevom po želji.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.