Recepti 16. veljače 2022.

Palačinke suzette - slasna verzija za posebne prilike

Recepti iz kuhinje Mary Berry foto: THINKSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo ti recept gastro dive Mary Berry za tradicionalni francuski desert - palačinke suzette

Priprema ovih palačinki uzima nešto više vremena od onih s džemom ili namazom od lješnjaka na koje smo navikli, ali se sav trud isplati! Idealne su za posebne prilike, kada želiš zadiviti (ili raspoložiti) bolju polovicu.

Priprema traje nešto više od pola sata, poslužuju se odmah, a količina je dovoljna za četiri serviranja.

 

Možda vas zanima... Pahuljaste palačinke s makom Recepti

 

Sastojci:

  • Sok dviju naranči
  • 125 g maslaca
  • 60 g šećera
  • 1 žlica likera od naranče
  • 3 žlice konjaka
  • 130 g brašna
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica ulja
  • 300 ml mlijeka

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema:

  1. Prosij brašno i sol u veću posudu. U sredini napravi udubinu pa ulij smjesu jaja, ulja i mlijeka. Miješaj sve dok ne dobiješ rijetko tijesto.
  2. U tavi zagrij malo ulja i odlijte višak. Ulij otprilike dvije žlice tijesta i nagni tavu kako bi se ravnomjerno rasporedilo po dnu. Peci otprilike minutu sa svake strane.
  3. Gotove palačinke stavi na veliki tanjur i između svake položi papir za pečenje kako se ne bi lijepile.
  4. U tavicu stavi sok od naranče, maslac i šećer i kuhaj pet minuta.
  5. Palačinku položi u tavicu, prelij umakom, presavij popola pa opet popola. Isti postupak ponovi sa svakom palačinkom.
  6. U drugoj tavi zagrij konjak i liker. Makni tavicu s plamena, zapali tekućinu pa prelij palačinke. Kad se plamen ugasi prebaci palačinke u vruće posudice i odmah posluži.

 

Možda vas zanima... Nizozemske palačinke - omiljena slastica u novom obliku Kolumne

 

U slast!

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:29 02. Studeni 2021.

    odlične su