Kolumne 03. svibnja 2018.

Nizozemske palačinke - omiljena slastica u novom obliku

foto: Od slatkoga slađe
gastro postao gastro.24sata.hr
Nudim vam jedan brz i jednostavan recept. Toliko jednostavan da ga i moji sinovi sami rade.

Svi se sastojci sjedine pjenjačom, tijesto se ulije u tave i u pećnicu. Tada treba biti strpljiv i promatrati. Prvih par minuta se ne događa ništa i pitamo se jesmo li u čemu pogriješili. Onda kreće… tijesto raste, raste i raste. Svaki put mislim da sam u kinu i da gledam neki dobar film.

Dok tijesto raste, pripremimo jabuke ili neko drugo voće, sladoled je već tu negdje… i uživajmo!

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu, a želite li uživati u Mirjaninim slatkim i slanim receptima, požurite na blog Od slatkoga slađe, istoimenu Facebook stranicu i Instagram profil.

 

 

Za pripremu će vam biti potrebne 2 tave, promjera 20 cm i 16 cm.

Sastojci za tijesto:

  • 3 jaja
  • 120 g glatkog brašna
  • 1,5 dl mlijeka
  • 1 žličica arome vanilije
  • 2 žlice šećera
  • prstohvat soli
  • 20 - 30 g maslaca za tave

Sastojci za nadjev:

  • 2 veće jabuke
  • 10 g maslaca
  • 2 žlice meda
  • sok od pola limuna

Preporuka za serviranje:

  • mljeveni šećer
  • cimet
  • sladoled
  • rezani orasi

Postupak pripreme:

  1. Pećnicu uključiti na 210 ˚C i staviti tave.
  2. Jaja i šećer umutiti pjenjačom, dodati ostale sastojke i umiješati.
  3. U vrućim tavama rastopiti maslac te uliti smjesu. Palačinke peći u pećnici 15 – 20 minuta, dodati pečene jabuke i med te nastaviti peći 3 – 4 minute.
  4. Palačinke izvaditi iz pećnice, malo ohladiti i posuti mljevenim šećerom i cimetom. 

Priprema jabuka:

U zagrijanu tavu dodati maslac te ga topiti. Dodati narezane jabuke i pržiti oko 2 minute. Jabuke preliti sokom od limuna.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.