Svi se sastojci sjedine pjenjačom, tijesto se ulije u tave i u pećnicu. Tada treba biti strpljiv i promatrati. Prvih par minuta se ne događa ništa i pitamo se jesmo li u čemu pogriješili. Onda kreće… tijesto raste, raste i raste. Svaki put mislim da sam u kinu i da gledam neki dobar film.
Dok tijesto raste, pripremimo jabuke ili neko drugo voće, sladoled je već tu negdje… i uživajmo!
Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu, a želite li uživati u Mirjaninim slatkim i slanim receptima, požurite na blog Od slatkoga slađe, istoimenu Facebook stranicu i Instagram profil.
Za pripremu će vam biti potrebne 2 tave, promjera 20 cm i 16 cm.
Sastojci za tijesto:
- 3 jaja
- 120 g glatkog brašna
- 1,5 dl mlijeka
- 1 žličica arome vanilije
- 2 žlice šećera
- prstohvat soli
- 20 - 30 g maslaca za tave
Sastojci za nadjev:
- 2 veće jabuke
- 10 g maslaca
- 2 žlice meda
- sok od pola limuna
Preporuka za serviranje:
- mljeveni šećer
- cimet
- sladoled
- rezani orasi
Postupak pripreme:
- Pećnicu uključiti na 210 ˚C i staviti tave.
- Jaja i šećer umutiti pjenjačom, dodati ostale sastojke i umiješati.
- U vrućim tavama rastopiti maslac te uliti smjesu. Palačinke peći u pećnici 15 – 20 minuta, dodati pečene jabuke i med te nastaviti peći 3 – 4 minute.
- Palačinke izvaditi iz pećnice, malo ohladiti i posuti mljevenim šećerom i cimetom.
Priprema jabuka:
U zagrijanu tavu dodati maslac te ga topiti. Dodati narezane jabuke i pržiti oko 2 minute. Jabuke preliti sokom od limuna.